Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomen EU-puheenjohtajakausi ja oppimisen kriisi puhuttavat Porissa

Jaa

Ulkoministeriö on perinteiseen tapaan mukana kesä-Suomen merkittävimmässä yhteiskunnallisen keskustelun ulkoilmatapahtumassa Porin SuomiAreenassa 15.–19.7.2019.

Kuva: Taija Turkia/SuomiAreena
Kuva: Taija Turkia/SuomiAreena

Suomen puolivuotinen EU-puheenjohtajakausi on juuri pyörähtänyt käyntiin. EU-politiikassa riittää haasteita, mutta samalla puheenjohtajuus on myös vaikuttamisen paikka. Mitä Suomi haluaa kautensa aikana edistää? Entä millainen on kansalaisjärjestöjen rooli puheenjohtajakaudella? Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sekä Eurooppalaisen Suomen puheenjohtaja, kansanedustaja Jouni Ovaska keskustelevat ajankohtaisista EU-aiheista Purje-lavalla keskiviikkona 17. heinäkuuta klo 14.30. Keskustelun juontaa toimittaja Rita Strömmer.

EU-puheenjohtajakausi näkyy muutenkin Porissa. Ulkoministeriön Eurooppatiedotus on koko viikon mukana SuomiAreenan Kansalaistorilla yhteistyössä Euroopan komission, Euroopan parlamentin, Eurooppalaisen Suomen ja Eurooppanuorten kanssa.

Maailmanlaajuisesta oppimisen kriisistä keskustellaan ulkoministeriön ja Kirkon Ulkomaanavun järjestämässä tilaisuudessa Bepop-lavalla tiistaina 16. heinäkuuta klo 13. Ratkaisuja ovat etsimässä Riku Rantalan johdolla huippuasiantuntijat ekonomi Ritva Reinikka ja kasvatusalan asiantuntija Hanna Alasuutari Maailmanpankista, kehitys- ja koulutusyhtiö Sopranon perustaja ja toimitusjohtaja Arto Tenhunen, opettaja ja kansanedustaja Inka Hopsu sekä Opettajat ilman rajoja -verkoston vapaaehtoinen Piia Pelimanni.

Ulkoministeriön ministerit ja virkamiehet osallistuvat SuomiAreenan aikana myös muiden järjestäjien tilaisuuksiin. Kattava lista tilaisuuksista ja puhujista löytyy SuomiAreenan kotisivuilta

SuomiAreena-viikkoa voi seurata sosiaalisen median kanavissamme aihetunnisteilla #UMPori ja #EU2019FI. Keskustelutilaisuuksia voi seurata myös MTV:n verkkosivuilta.

Lisätiedot: tiedottaja Sara Haalahti, puh. +358 295 350 089, ja yksikönpäällikkö Ville Cantell +358 295 351 847.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Taija Turkia/SuomiAreena
Kuva: Taija Turkia/SuomiAreena
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Studia Generalia public lecture series on return migration and mobility – Somalia, Afghanistan, Iraq21.10.2019 11:00:00 EESTTiedote

During the autumn of 2019, the Migration Institute of Finland and the Finnish Immigration Service will organise a public lecture series under the AUDA project (Voluntary Return to Iraq, Afghanistan and Somalia). The AUDA project is implemented in cooperation between the Ministry for Foreign Affairs, the Finnish Immigration Service and the Crisis Management Centre (CMC).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme