Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomen ja Kazakstanin hallitusten välinen talouskomissio kokoontuu Astanassa

Jaa

Suomen ja Kazakstanin hallitusten välinen talouskomissio kokoontuu Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa 28.2.-1.3.2019. Suomen puheenjohtajana toimii ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen ja Kazakstanin puheenjohtajana energiaministeri Kanat Bozumbajev.

Edellinen kokous pidettiin Helsingissä maaliskuussa 2017. Kokouksen yhteydessä järjestetään seminaari suomalaisille yrityksille.

Talouskomission päätehtävänä on parantaa yritysten toimintamahdollisuuksia ja kauppaa sekä luoda yhteyksiä yritysten ja viranomaisten välille. Kokouksessa käsitellään kauppaa ja yritysten toimintamahdollisuuksia Kazakstanissa sekä energia-, liikenne-, ympäristö-, maatalous- ja koulutusyhteistyötä. Uutena aiheena on digitalisaatio. Kazakstanilla on luonnonvaroja ja resursseja, joiden hyödyntämiseen suomalaisilla on osaamista ja teknologiaa. Kaupan kasvattamiselle on potentiaalia.

Kazakstan on Suomen suurin kauppakumppani Keski-Aasiassa. Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbajev vieraili Suomessa lokakuussa 2018 tavaten myös suomalaisia yrityksiä. Vierailun yhteydessä allekirjoitettiin 23 yhteisymmärryspöytäkirjaa (MoU).

Suomi on ratifioinut EU:n ja Kazakstanin välisen tehostetun yhteistyö- ja kumppanuussopimuksen (Enhanced Partnership and Cooperation Agreement, EPCA) vuonna 2017. Sopimus syventää EU:n ja Kazakstanin välisiä suhteita eri sektoreilla, kuten poliittisissa suhteissa, oikeusalalla ja taloudessa.

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustaja Tuuli-Maaria Aalto puh. +358 50 527 8459 ja lähetystöneuvos Päivi Karhio-Szilvay, Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikkö, puh. 0295 350 050.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme