Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomen konsulaatti Brasilian São Paulossa on avattu

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 188/2017
1.11.2017

Suomen konsulaatti Brasilian São Paulossa on avattu

Suomen konsulaatti aloitti toimintansa São Paulossa 1.9.2017. Muutoksen myötä kaikki kansalaispalvelutehtävät, mukaan lukien passi- ja oleskelulupa-asiat, siirtyivät Suomen Brasílian-suurlähetystöltä hoidettavaksi konsulaattiin. Aiemmin São Paulossa on toiminut Suomen kunniapääkonsulaatti.

Suomi on pyrkinyt painottamaan voimavarojaan maihin, joiden poliittinen ja taloudellinen merkitys Suomen kannalta on kasvussa. Suomalaisyritykset ovat kiinnostuneet erityisesti Brasilian metsä-, kaivos-, energia-, paperi- ja telekommunikaatiosektoreista sekä koulutusviennistä.

Kansalaispalveluiden keskittäminen São Pauloon helpottaa huomattavasti niin Suomeen suuntaavien brasilialaisten kuin Brasiliassa asuvien suomalaisten asiointia.  

São Paulon uuden konsulaatin toiminta-ajatuksen ydin on Team Finlandissa ja konsulipalveluissa. Toimitila on suunniteltu monitoimitilaksi, joka palvelee yhtälailla kaupan, akatemian ja kulttuurialan sidosryhmien kohtaamispaikkana. Konsulaatin tilasuunnittelun lähtökohtana oli Rio de Janeiron olympialaisten Suomi-talon innoittama henki: tilan ytimen muodostavat kutsuvat ja suomalaisuutta korostavat kokous- ja neuvottelutilat.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä avasi konsulaatin virallisesti Brasilian-vierailunsa yhteydessä 31.10.2017.

Lisätietoja: konsuli Tommi Vuorinen, puh. +55 11 306 110 87.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme