Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomen puheenjohtajuus Euroopan neuvostossa alkaa

Jaa

Suomen puheenjohtajakausi Euroopan neuvostossa alkaa 21.11.2018. Euroopan neuvoston pääsihteeri Thorbjørn Jagland vierailee Suomessa 8. marraskuuta.

Vierailunsa aikana pääsihteeri Thorbjørn Jagland tapaa ulkoministeri Timo Soinin, tasavallan presidentti Sauli Niinistön sekä eduskunnan puhemies Paula Risikon.

Suomi painottaa puheenjohtajakaudellaan Euroopan neuvoston perustyötä ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion edistämisessä ja sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän vahvistamisessa. Myös uuden teknologian ihmisoikeusvaikutukset nostetaan esille. Helsingissä järjestetään tekoälyä ja ihmisoikeuksia koskeva kansainvälinen konferenssi 26-27.2.2019.

Suomen painopisteet puheenjohtajakaudelle ovat:

1) eurooppalaisen ihmisoikeus- ja oikeusvaltiojärjestelmän vahvistaminen

2) tasa-arvo ja naisten oikeudet,

3) avoimuus ja osallisuus sekä nuoret ja radikalisoitumisen ehkäisy.

Suomi aloittaa puheenjohtajakautensa ajankohtana, jolloin järjestö on suurten poliittisten ja taloudellisten haasteiden edessä. Keskeisiin ajankohtaisiin poliittisiin kysymyksiin sisältyy mm. kysymys Venäjän osallistumisoikeuksista ja maksamattomista jäsenmaksuista. Pääsihteeri Jaglandin vierailun aikana keskustellaan myös Euroopan neuvoston uudistamisprosessista, joka ajoittuu Suomen puheenjohtajakaudelle. Järjestö täyttää 70 vuotta toukokuussa 2019, mikä näkyy puheenjohtajuuden aikana.

Suomen puheenjohtajuus päättyy toukokuussa 2019.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581 sekä vastuuvirkamies Merja Lahtinen, puh. 0295 350 971.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme