Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomen suurlähetystön turvamiehet lennätetty turvaan Kabulista

Jaa

Suomen evakuointioperaatio Afganistanista täydentyi myöhään eilen illalla, kun Suomen Kabulin-suurlähetystölle turvallisuuspalveluita tarjonneen yrityksen työntekijät onnistuttiin saamaan Kabulin lentokentän porttien sisäpuolelle. Työntekijöitä ja heidän perheenjäseniään on yhteensä 83 henkilöä. Ryhmä on päässyt Yhdysvaltojen joukkojen avustamana turvallisesti lähtemään lennolla Kabulista joitakin tunteja sitten.

Onnistuneen lopputuloksen mahdollisti tiivis diplomaattinen yhteydenpito ja Suomen evakuointioperaation aikana luomiin verkostoihin perustuva yhteistyö Yhdysvaltojen ja Suomen välillä.

Kyseessä on merkittävä osa valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa 24.8. päättämästä yhteensä 128 lisäevakuoitavien ryhmästä.

Suomeen evakuoitujen määrä nousee tämän ryhmän myötä 413 henkilöön.

Suomen Afganistanin evakuointioperaatio päättyi ulkoministeriön evakuointitiimin ja Puolustusvoimien suojausjoukon poistuttua Kabulista. Ulkoministeriön tiimi kotiutui perjantai-iltana 27.8., ja Puolustusvoimat tiedotti suojausjoukkojen kotiinpaluusta lauantaiaamuna 28.8.

Ulkoministeriö jatkaa Suomen kansalaisten ja pysyvästi Suomessa asuvien avustamista Afganistanissa mahdollisuuksien mukaan.

Lisätietoja: yksikön päällikkö Veikko Kiljunen, ulkoministeriö, p. 0295 350 101

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme