Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi ja Yhdysvallat tiivistävät yhteistyötään kehittyvien maiden digitaalisaation edistämisessä

Jaa

Yhdysvaltojen kehitysyhteistyövirasto USAID:n pääjohtaja Samantha Power ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari julkistivat 19. lokakuuta tavoitteensa edistää yhteistyössä kehittyvien maiden taloudellista tuottavuutta, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia digitaalisaation keinoin.

Washingtonissa tavanneet Power ja Skinnari allekirjoittivat aiesopimuksen yhteistyöstä, joka tarjoaa kumppanimaiden hallituksille, kansalaisyhteiskunnalle ja yrityksille tukea digitalisaation poliittiseen suunnitteluun ja toteutukseen.

Yhteistyön tavoitteena on nopeuttaa digitaalista murrosta ja edistää kestävän kehityksen tavoitteita. Pyrkimyksenä on, että kaikilla on mahdollisuus hyödyntää avoimen ja turvallisen digitaalisen ympäristön tarjoamia etuja ja mahdollisuuksia.

“Meidän täytyy panostaa paljon vahvemmin siihen, että uudet teknologiat saadaan laajasti kehittyvien maiden käyttöön, jotta ihmiset ja yritykset voivat toimia, oppia ja olla keskenään kanssakäymisissä entistä tehokkaammin. Samalla pitää varmistaa, että teknologia on keino vahvistaa ihmisten asemaa eikä rajoittaa heidän oikeuksiaan. Suomi antaa mielellään kokemuksensa ja osaamisensa maailman käyttöön yhdessä amerikkalaisten kollegoidemme kanssa”, ministeri Skinnari sanoo.

Yksi keskeinen työkalu tässä on yrityshankkeiden rahoitus. Suomen kehitysrahoittaja Finnfund on jo jonkin aikaa investoinut digitaaliseen infrastruktuuriin ja palveluihin Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Finnfundin sijoitukset parantavat kohtuuhintaista pääsyä dataan ja digitaalisiin palveluihin etenkin maaseudulla.

”Olen henkilökohtaisesti erittäin innostunut uudesta yhteistyön tasosta USAID:in kanssa. Arvostan suuresti pääjohtaja Powerin sitoutumista kehittyvien maiden ihmisten – etenkin naisten – aseman vahvistamiseen digitaalisaation avulla”, ministeri Skinnari sanoo.

Aiesopimus (englanniksi) (pdf, 115, 47 Kt)

Lisätietoja: Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Kirsi Airio, puh. +358 50 574 1729. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Finland opens embassies in Dakar and Doha3.12.2021 12:16:00 EET | Press release

Today, the President of the Republic Sauli Niinistö approved an amendment to the Decree of the President of the Republic on the Foreign Service. The amendment concerning the locations of Finland’s diplomatic missions and the provision of consular services in the Diplomatic Service will enter into force on 10 December 2021. With the amendment, embassies of Finland will be established in Dakar, Senegal, and in Doha, Qatar, as of 10 December 2021.

MFA: Humanitarian assistance is needed more than ever before — Finland strengthens food security and supports safe childbirths in crisis areas2.12.2021 12:10:45 EET | Press release

The UN estimates that 274 million people will need humanitarian assistance in 2022. The needs are increasing, for example due to the escalation of conflicts in Afghanistan and Ethiopia. Finland will increase its support for the alleviation of human suffering in crisis areas, which is why Finland will raise its funding for humanitarian assistance to EUR 113 million this year.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme