Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi lanseeraa urbaanin vaatemalliston ja keppihevosharrastukseen liittyvän verkkotyökalupakin tukemaan uusinta villitystään

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 207/2017
30.11.2017

Suomi lanseeraa urbaanin vaatemalliston ja keppihevosharrastukseen liittyvän verkkotyökalupakin tukemaan uusinta villitystään

Suomen virallinen maakuvasivusto ThisisFINLAND lanseeraa huomenna yhdessä lajin supertähtien Alisa Aarniomäen ja Vilhelmiina Keskilän kanssa sähköisen työkalupakin, www.thehobbyhorse.fi.

Pakki pyrkii innostamaan uusia lapsia ja nuoria ympäri maailman harrastuksen pariin, ja tarjoaa muun muassa ohjeet keppihevosen tekemiseen sekä videoita, jotka opastavat lajin kiemuroissa esteratsastustekniikasta kouluratsastusliikkeiden oikeaoppiseen suoritukseen. Sivusto on tarjolla lukuisilla kielillä (englanti, venäjä, ranska, saksa, espanja, portugali, arabia, kiina, japani, korea, ruotsi ja suomi).

Samalla tuetaan rohkeita keppihevosharrastajia rajoitetun erän vaatemallistolla. Maan eturivin vaatemerkit – IvanaHelsinki, Wwoollff, Tebian, Riski, Uhana Design ja R-Collection – ovat luoneet keppihevosharrastuksesta ja kampanjatunnuksesta #BraveEnoughToRide inspiraatiota ammentaneen vaatemalliston.

Malliston vaatteita voi ostaa joulukuussa www.braveenoughtoride.fi-sivustolta, jonne tulee uusi erä vaatteita joka perjantai jouluun saakka. Ensimmäiset tuotteet ilmestyvät verkkokauppaan 1.12. Mallisto on saatavilla tuotantokustannushintaan ja yksi euro jokaisesta myydystä vaatteesta lahjoitetaan keppihevosyhteisölle. ThisisFINLAND on ostanut kampanjapalvelun kokonaisuudessaan Lucid Helsinki -yritykseltä.

Keppihevosharrastus on viime vuosina noussut suursuosioon Suomessa. Harrastajat valmistavat ja myyvät keppihevosia sekä ottavat mittaa toisistaan myös kilpailuissa, joita ovat inspiroineet oikeilla hevosilla harrastettavat lajit, kuten koulu- ja esteratsastus. Lajin suurtapahtuma on vuosittain järjestettävät SM-kilpailut. Harrastajia arvioidaan olevan jo yli 10 000 pelkästään Suomessa.

”Keppihevosharrastus on supersuosittua Suomessa”, sanoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman. ”Aikuisilla on usein kiusaus naureskella ilmiölle, mutta keppihevosharrastus vaatii kanttia eikä se ole niin helppoa kuin luulisi! Me haluamme näyttää, että kyseessä on todella laji, jota voi harrastaa kaikkialla maailmassa. Työkalupakki syntyi halusta tukea keppihevosyhteisöä ja luoda alusta, jonka kautta ihmiset voisivat tutustua lajiin ja sitä ympäröivään maailmaan.”

”Monet keppihevosharrastajista jännittävät edelleen keppihevosharrastajana nähdyksi tulemista, sillä lähes jokaisella on jonkin asteista kokemusta kiusatuksi tulemisesta ja ihmisten ennakkoluuloista harrastusta kohtaan”, sanoo lajin harrastaja Vilhelmiina Keskilä. ”Nämä tuotteet sanovat, ettei keppihevosharrastuksessa ole mitään hävettävää, päinvastoin. Keppihevosharrastajien tulisi olla ylpeitä siitä, mitä he ovat saaneet luotua.”

”Haluan näyttää koko maailmalle, kuinka upeita nämä nuoret ovat ja miten ainutlaatuinen heidän rakkautensa tätä harrastusta kohtaan on. He uskaltavat olla täysin sitä, mitä ovat ja kaikkien tulisi nähdä se”, sanoo kampanjan käynnistäneen lyhytelokuvan ohjannut Viivi Huuska.

Suunnittelija ja IvanaHelsinki-tuotemerkin luoja Paola Ivana Suhonen on samaa mieltä: ”Kepparitytöissä on tulevaisuus! Heillä on rohkeutta ja uskallusta toteuttaa itseään, tehdä unelmistaan totta ja kuvitella arkeen värejä ja elämää. Ride on!”

Median yhteydenotot ja haastattelupyynnöt: maakuvayksikön päällikkö Petra Theman, puh. +358 295 351 558.
Valokuvat, videot ja muu oheismateriaali: maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli, puh. +358 295 350 186.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme