Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi mukaan mediavapautta ajavaan maaryhmään

Jaa

Ulkoministeriön poliittinen valtiosihteeri Johanna Sumuvuori johtaa Suomen valtuuskuntaa Lontoossa 10.-11.7. pidettävässä kansainvälisessä mediavapautta edistävässä korkean tason konferenssissa, jonka koollekutsujana on Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt.

Konferenssissa keskustellaan mediavapauden tilasta, journalistien ja muiden mediatyöntekijöiden itsenäisen toiminnan turvaamisesta sekä tarpeesta vahvistaa oikeusnormeja ja poliittista yhteistyötä mediavapauden puolesta.

Suomi aikoo osallistua perustettavan mediavapautta edistävien maiden ryhmän toimintaan.

Johanna Sumuvuoren mukaan Suomella on tarjottavanaan tähän yhteistyöhön asiantuntemusta muun muassa julkisuusperiaatteen vahvistamisessa, disinformaation haittojen torjumisessa sekä korkeatasoisen ja laajasti tarjottavan media- ja informaatiolukutaidon kehittämisessä. 

Journalistien suojelussa Suomi korostaa erityisesti naisten sekä vähemmistöihin kuuluvien mediatyöntekijöiden suojelua ja tukemista. Tutkimusten mukaan jopa kaksi-kolmannesta journalistista työtä tekevistä naisista joutuu erilaisen häirinnän tai uhkailujen kohteeksi. 

Lontoossa valtiosihteeri Sumuvuori tapaa myös Euroopan ja Amerikan suhteista vastaavan ministeri Alan Duncanin sekä kehitysministeri Harriett Baldwinin.

Lisätietoja: suurlähettiläs Markku Keinänen, puh. +44 799 046 3050 (ministeritapaamiset) sekä ihmisoikeus- ja demokratiasuurlähettiläs Rauno Merisaari, puh. +358 40 838 2960 (konferenssi).

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme