Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi myöntää humanitaarista apua 67 miljoonaa euroa – kärjessä Syyrian kriisi

Jaa

Suomi on ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen päätöksellä myöntänyt yhteensä 67 miljoonaa euroa humanitaarisille avustusjärjestöille alkuvuoden varainjaossa. Apu kanavoidaan merkittävimpien YK-järjestöjen, Punaisen Ristin liikkeen sekä kuuden suomalaisen kansalaisjärjestön kautta.

Alueellisesti humanitaarisen toiminnan keskipisteessä pysyvät Afrikka (12,5 MEUR) ja Lähi-itä (17,3 MEUR). Eniten tukea kohdistetaan Syyrian vaikean humanitaarisen kriisin torjumiseen (12,6 MEUR). Suomi osallistuu huhtikuussa pidettäviin apulupauskokouksiin, jotka koskevat Syyrian lisäksi vaikeita humanitaarisia kriisejä Jemenissä (Suomen tuki 3 MEUR) ja Kongon demokraattisessa tasavallassa (1,9 MEUR). Tämän lisäksi tukea suunnataan mm. Irakiin (1,8 MEUR), Somaliaan (3,1 MEUR) ja Etelä-Sudaniin (3,5 MEUR).

Tuen suurimmat vastaanottajat ovat YK:n pakolaisjärjestö UNHCR (15,5 MEUR), Maailman ruokaohjelma WFP (13 MEUR) ja Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ICRC (10,7 MEUR). Suomalaisista järjestöistä tukea saavat Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Pelastakaa Lapset ry, Plan Suomi, Suomen World Vision sekä Fida International. Merkittävä osa Suomen humanitaarisesta avusta - yhteensä 34,5 miljoonaa euroa - kanavoidaan yleistuen ja kohdentamattoman hätäapurahoituksen muodossa, sillä se lisää avun nopeutta ja tehokkuutta.

”Maailman humanitaarinen tilanne jatkuu tänäkin vuonna vaikeana. Kriisien ja luonnonkatastrofien keskellä oleville ihmiselle avun merkitys on ratkaiseva. Suomi kuuluu maihin, jotka yhteistyössä ja osana kansainvälistä avustusjärjestelmää pystyvät auttamaan heitä mahdollisimman tehokkaasti ja luotettavasti”, painottaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Claus Lindroos, humanitaarisen avun ja politiikan yksikkö, puh. +358 295 351 234 sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustaja Juha Kirstilä, puh. +358 40 552 8200.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme