Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi osallistuu EU:n yhteiseen kriisinhallinta- ja hybridiharjoitukseen

Jaa

Suomi osallistuu Euroopan unionin yhteiseen EU HEX-ML 18 (PACE) -päätöksentekoharjoitukseen, joka järjestetään 5.-23. marraskuuta 2018.

Niin kutsuttu desk top -harjoitus keskittyy päätöksentekoon ja suunnitteluun. Tavoitteena on parantaa EU:n toimintakykyä kriiseihin vastaamisessa erityisesti unionin yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alalla sekä edistää EU:n kykyä vastata hybridiuhkiin. Harjoitus perustuu kuvitteelliseen tilanteeseen, joka heijastelee nykyajan monitahoista kriisiä.

Harjoitus järjestetään neljättä kertaa, mutta tänä vuonna järjestettävä harjoitus on aiempaa laajempi ja sisältää ensimmäistä kertaa hybridiosuuden. Viimeksi harjoitus järjestettiin vuonna 2016. Harjoitukseen osallistuvat EU:n ulkosuhdehallinto, neuvoston sihteeristö, EU:n komissio, jäsenmaat sekä relevantit muut EU-toimijat.

Suomessa poikkihallinnollisena yhteistyönä toteutettavaan harjoitukseen osallistuvat ulkoministeriön lisäksi puolustusministeriö, pääesikunta, sisäministeriö, Rajavartiolaitos, Poliisihallitus, keskusrikospoliisi, valtioneuvoston kanslia, maa- ja metsätalousministeriö sekä Elintarviketurvallisuusvirasto.

Lisätietoja: Heli Lehto, ulkoministeriön poliittinen osasto, puh. 0295 350 165, Salla Sammalkivi, valtioneuvoston kanslian EU-asioiden osasto, puh. 0295 160 207, ja Reetta Palojoensuu, puolustusministeriön puolustuspoliittinen osasto, puh. 0295 160398

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi, valtioneuvoston kanslian etunimi.sukunimi@vnk.fi, ja puolustusministeriön etunimi.sukunimi@defmin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme