Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi vahvistaa Nepalin koulujen toimintaa Unicefin kautta

Jaa

Suomi tukee kehitysyhteistyövaroin Nepalissa 8 miljoonalla eurolla YK:n lastenjärjestön työtä. Unicefin maaohjelman rahoituksella parannetaan seuraavat kolme vuotta opetuksen laatua, ja yhteisöjen sekä koulujen vesi- ja sanitaatiopalveluita.

Unicefin opetusalan hanke Nepalissa tähtää varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen laadun parantamiseen. Nykyisin suurin osa nepalilaislapsista käy koulua, mutta perustaidot saattavat jäädä oppimatta.

Tarkoitus on saada erityistä tukea tarvitsevat, kuten vammaiset ja kaikista köyhimmät ja syrjityimmät lapset, kouluopetuksen pariin. Tavoitteena on, että lapsilla olisi mahdollisuus saada opetusta äidinkielellään ja sitten paremmat lähtökohdat oppimiseen.

Toinen Unicefin hanke parantaa puhtaan juomaveden saatavuutta, sanitaatiota ja hygieniatietoisuutta yhteisöissä ja kouluissa Puhdas juomavesi vähentää sairauksia, ja vessoilla on suuri merkitys tyttöjen koulunkäyntiin.

Unicef on yksi Suomen pitkäaikaisimmista kumppaneista Nepalissa erityisesti vesialan kehitysyhteistyössä.

”Suomi haluaa edistää naisten ja tyttöjen koulutusta ja varmistaa puhtaan juomaveden ja sanitaation saatavuus aivan kaikille. Yhteistyöllä Unicefin kanssa Suomi hyödyntää synergiaa, mikä syntyy eri toimijoiden ja sektoreiden työstä kestävän kehityksen aikaansaamiseksi”, sanoo Suomen Nepalin-suurlähettiläs Pertti Anttinen.

Suomella ja EU:lla on myös Nepalin Kaukolännessä mittava kehitysyhteistyöhanke, jossa parannetaan puhtaan juomaveden saatavuutta kotitalouksille sekä rakennetaan koulujen yhteyteen vessoja ja vesipisteitä yhdessä paikallisten asukkaiden ja kuntien kanssa. Lisäksi Suomi tukee Nepalin opetussektoria koulujärjestelmän kehittämiseksi.

Suomi tukee kehitysyhteistyöllä Nepalia sen pyrkimyksissä saavuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vuoteen 2030 mennessä.

Lisätietoja: tarkastaja Sara Alanen, Eteläisen Aasian yksikkö, puh. 0295 350 011 sekä kehityspolitiikan erityisasiantuntijat Kati Bhose (opetus) ja Jari Laukka (vesi), Suomen suurlähetystö Kathmandussa, puh. 977 1 44 172 21.

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme