Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi valmistelee suurlähetystön avaamista Dakariin

Jaa

Ulkoministeriö valmistelee edustustoverkon laajentamista ja vahvistamista. Uuden suurlähetystön avaamista valmistellaan Senegalin Dakariin. Suur¬lähe¬tys¬tön on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2021 aikana. Edustustoverkko vahvistui viimeksi syyskuussa 2020, kun Suomi avasi uudelleen suurlähetystönsä Manilassa, Filippiineillä. Dakarin lisäksi Suomi valmistelee parhaillaan edustuston avaamista Qatarin pääkaupunkiin Dohaan.

Ulkoasiainhallinnon toiminta perustuu kattavaan edustustoverkkoon. Ulkoministeriön tavoitteena on kohdentaa voimavaroja maihin, joiden poliittinen ja taloudellinen merkitys Suomelle kasvaa. Eri mahdollisuuksia on kartoitettu laajasti. Lähtökohtana on ollut hallitusohjelma, jossa mainittuja mahdollisia kohteita olivat erityisesti Afrikka sekä Etelä- ja Kaakkois-Aasia. Harkinnassa on otettu huomioon sekä ulkopoliittiset tarpeet että Suomen kaupalliset intressit.

Senegalin pääkaupunki Dakar on Länsi-Afrikan diplomaattinen keskus ja luonteva valinta uuden suurlähetystön sijaintipaikaksi. Maaliskuussa 2021 hyväksytyn Afrikka-strategian linjausten mukaisesti Suomen tavoitteena on suhteiden monipuolistaminen ja syventäminen Afrikan maiden kanssa. Tavoitteen saavuttamiseksi Suomen diplomaattista ja kaupallista läsnäoloa alueella on lisättävä. Dakarista käsin voidaan kattaa useita alueen maita, mukaan lukien Sahelin alue, jonka turvallisuuskehitystä Euroopassa seurataan tarkasti.

”Nyt Dakariin avattava suurlähetystö on Suomen ensimmäinen ranskankielisessä Länsi-Afrikassa ja siten tärkeä lisäys edustustoverkkoomme. Senegal on Suomelle ja Euroopan Unionille tärkeä kumppani ja vakauttava toimija koko alueella”, ulkoministeri Pekka Haavisto toteaa.

Ranskankielisessä Länsi-Afrikassa on useita vahvasti kasvavia talouksia ja Senegal on yksi alueen talouden ja logistiikan keskuksista.

”Uusi suurlähetystö Dakarissa parantaa merkittävästi Team Finlandin mahdollisuuksia tukea suomalaisten yritysten markkinoillepääsyä tällä alueella, jolla potentiaalia kaupan lisäämiselle ja suhteidemme tiivistämiselle on runsaasti”, iloitsee kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Lisätietoja:

Alivaltiosihteeri Pekka Puustinen, puh. +358 295 350 228

Ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, puh. +358 295 350 466

Apulaisosastopäällikkö Claus-Jerker Lindroos, Afrikan ja Lähi-idän osasto, puh. +358 295 351 234

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Ministry for Foreign Affairs strengthens the network of Finland's missions abroad and invests in measures promoting the availability of skilled labour27.9.2021 12:20:30 EEST | Press release

The Government proposes EUR 1.3 billion in appropriations for the Ministry for Foreign Affairs. The promotion of human rights, the rule of law, democracy, peace, freedom, tolerance and equality in all international activities forms the central element of the value base on which Finland’s foreign and security policy rests. The budget proposal lays special emphasis on measures that strengthen the network of Finland’s missions abroad and support the availability of labour, participation in international crisis management, conflict prevention and mediation, and development cooperation.

UM: Utrikesministeriet stärker utrikesrepresentationen och underlättar tillgången till kompetent arbetskraft27.9.2021 12:20:14 EEST | Tiedote

För utrikesministeriets förvaltningsområde föreslås anslag på totalt 1,3 miljarder euro. Den centrala värdegrunden för Finlands utrikes- och säkerhetspolitik består i att främja de mänskliga rättigheterna, rättsstatsprincipen, demokrati, fred, frihet, tolerans och jämställdhet i all internationell verksamhet. I budgetpropositionen för 2022 görs satsningar på att stärka Finlands utrikesrepresentation och stödja tillgången på arbetskraft, på internationell krishantering, konfliktförebyggande, fredsmedling och utvecklingssamarbete.

UM: Ulkoministeriö vahvistaa edustustoverkkoaan ja panostaa osaavan työvoiman saatavuutta tukeviin toimiin27.9.2021 12:19:52 EEST | Tiedote

Ulkoministeriön hallinnonalalle esitetään yhteensä 1,3 mrd. euron määrärahoja. Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan arvopohjassa on keskeistä ihmisoikeuksien, oikeusvaltioperiaatteen, demokratian, rauhan, vapauden suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon edistäminen kaikessa kansainvälisessä toiminnassa. Talousarvioesityksessä painottuvat Suomen edustustoverkon vahvistaminen ja työvoiman saatavuuden tukeminen, osallistuminen kansainväliseen kriisinhallintaan, konfliktinestoon ja rauhanvälitykseen sekä kehitysyhteistyö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme