Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoasiainneuvosto keskustelee Syyrian tilanteesta

Jaa

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Luxemburgissa 14. lokakuuta. Suomea edustaa ulkoministeri Pekka Haavisto. Keskustelujen pääaiheena on Syyrian tilanteen kehitys. Kokouksen yhteydessä pidetään myös epävirallinen lounastilaisuus Ukrainan ulkoministerin Vadym Prystaikon kanssa.

Ulkoasiainneuvoston pääaiheeksi nousee Syyrian tilanne. EU vaatii Turkin sotilaallisten toimien päättämistä. Alueen humanitaarinen tilanne on yksi keskeinen kysymys, josta keskustellaan myös YK:n Syyrian erityisedustajan Geir Pedersenin kanssa.

Muut aiheet kokouksessa ovat Afganistan, Ukraina ja Turkin koeporaukset itäisellä Välimerellä. Afganistanin osalta esillä ovat hiljattain käydyt presidentinvaalit sekä rauhanprosessin eteneminen. Suomi tukee Afganistanin rauhanprosessia kokonaisvaltaisesti ja pitää keskeisenä etenkin naisten asemaa. Ukrainan osalta tarkoitus on käsitellä Ukrainan uudistusprosessia sekä Itä-Ukrainan konfliktin tilannetta. EU jatkaa vahvaa taloudellista ja poliittista tukeaan Ukrainalle. Lisäksi kokouksessa käsitellään Turkin jatkamia koeporauksia itäisellä Välimerellä. Turkin tulee lopettaa poraustoiminta.

Virallisen kokouksen jälkeisellä epävirallisella lounaalla EU:n ulkoministereillä on mahdollisuus keskustella Ukrainan tilanteesta maan ulkoministerin Vadym Prystaikon kanssa.

Lisätietoja: ulkoministeri Haaviston diplomaattiavustaja Katja Kalamäki, puh. +358 50 511 1518, eurooppakirjeenvaihtajan sijainen Ritva Hautanen, puh. +358 295 351 822.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Foreign Minister Haavisto to attend a nuclear disarmament meeting in Berlin23.2.2020 11:29:17 EETPress release

On 25 February, Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto will travel to Berlin to attend the Second Ministerial Meeting of the Stockholm Initiative on Nuclear Disarmament and the Nuclear Non-Proliferation Treaty (NPT), hosted by the German Minister of Foreign Affairs. During the visit, Foreign Minister Haavisto will have a separate meeting with Germany’s Minister of Foreign Affairs Heiko Maas.

UM: Ulkoministeri Haavisto Berliiniin ydinaseriisuntakokoukseen23.2.2020 11:27:54 EETTiedote

Ulkoministeri Pekka Haavisto matkustaa 25. helmikuuta Berliiniin, jossa hän osallistuu Saksan ulkoministerin isännöimään ydinsulkusopimusta ja ydinaseriisuntaa käsittelevään ministerikokoukseen (Second Ministerial Meeting of the Stockholm Initiative on Nuclear Disarmament and the Nuclear Non-Proliferation Treaty). Ulkoministeri Haavistolla on Berliinissä myös erillistapaaminen Saksan ulkoministerin Heiko Maasin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme