Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen Suomen ja Venäjän väliseen talouskomissioon

Jaa

Suomen ja Venäjän hallitusten välisen talouskomission kokous järjestetään Pietarissa tiistaina 30.10.2018. Kokouksen Suomen puolen puheenjohtajana toimii ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen. Venäjän puolen puheenjohtajana toimii varapääministeri Dmitri Kozak.

”Venäjä on Suomelle naapurimaana tärkeä markkina. Siellä toimii noin 900 suomalaisyritystä ja suomalaiset yritykset ovat sijoittaneet Venäjälle noin 12 miljardin euron arvosta. On siis hyvä pitää yhteyttä, edistää yhteistyötä ja ratkoa asioita talouskomission eri kokoonpanoissa”, toteaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Talouskomission tehtävänä on parantaa suomalaisten yritysten toimintamahdollisuuksia Venäjällä ja luoda yhteyksiä yritysten välille. Talouskomission alaisuudessa toimii 15 toimialakohtaista työryhmää ja alueellisia työryhmiä. Talouskomission kokouksessa käsitellään eri työryhmien asioita ja keskustellaan yritysten mahdollisista ongelmista. Edellinen talouskomission täyskokous järjestettiin viimeksi vuonna 2016. Työryhmät ovat jatkaneet konkreettista teknisen tason työtä esimerkiksi liikennesektorin, tullikysymyksien tai metsäteollisuuden asioiden hoitamisessa.

Krimin laittoman liittämisen ja Itä-Ukrainan konfliktin vuoksi EU:n Venäjälle asettamista pakotteista pidetään edelleen kiinni.

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto, puh. +358295 350 633 tai ulkoministeriön Venäjä-yksikkö, ulkoasiainsihteeri Mari Ahmed, puh. +358 50 468 9255.

Talouskomission kokouksen jälkeen järjestetään lehdistötilaisuus ti 30.10. Pietarissa. Mahdolliset yhteydenotot lehdistövirkamies Anna Laine, Suomen Pietarin-pääkonsulaatti, puh. +7931 350 5805.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme