Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

UM: Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mykkänen: Myös komission paikattava Trumpin leikkauksia seksuaaliterveyteen

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 154/2017
11.9.2017

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mykkänen: Myös komission paikattava Trumpin leikkauksia seksuaaliterveyteen

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen matkustaa 11. syyskuuta kehitysministerien epäviralliseen kokoukseen Tallinnaan.

Suomi ja joukko muita EU-jäsenmaita vaativat Euroopan komissiota osaltaan täyttämään Yhdysvaltojen leikkaukset, jotka kohdistuvat naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia tukevaan kehitysyhteistyöhön. Ministeri Mykkänen nostaa asian jälleen esiin 11. syyskuuta Tallinnassa, missä EU-maiden kehitysministerit kokoontuvat epäviralliseen kokoukseen.

”Panostus naisten ja tyttöjen seksuaaliterveyteen ja -oikeuksiin on sekä moraalisesti oikein että taloudellisesti järkevää. Siksi Suomi kumppaneineen on luvannut 180 miljoona euroa lisää tähän työhön. Nyt myös Euroopan komission on tehtävä osansa rahoitusaukon täyttämiseksi, kuten se teki viimeksi, kun Yhdysvallat leikkasivat tukeaan”, Mykkänen toteaa.

Suomen aloitteesta joukko EU-maita kirjelmöi asiasta EU:n ulkopoliittiselle korkealle edustajalle Federica Mogherinille ja kehityskomissaari Neven Mimicalle. 

Epävirallisen kehitysministerikokouksen varsinaisella asialistalla on Viron EU-puheenjohtajuuskauden tärkein kehityspoliittinen painopiste, digitaaliratkaisut EU:n kehityspolitiikassa. Suomi haluaa, että EU edistää digitaaliteknologian saatavuutta köyhimmille ja syrjäytyneimmille väestönosille sekä naisten ja tyttöjen osallistumista digitaalitalouteen. Kehitysministerien lounasaihe ovat uudet yhteistyömuodot keskitulotason maiden kanssa, jotka eivät ole enää perinteisen kehitysavun saajia. Ministerit keskustelevat myös humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön jatkumosta sekä Euroopan kestävän kehityksen rahaston käynnistämisestä. Suomea kokouksessa edustaa ministeri Mykkäsen lisäksi alivaltiosihteeri Elina Kalkku.

Vierailun yhteydessä ministeri osallistuu Suomen suurlähetystöllä järjestettävään yritystilaisuuteen ja tapaa kahdenvälisesti Viron yrittäjyys- ja informaatioteknologiaministeri Urve Palon. Ministeri Palon ja ministeri Mykkäsen kahdenvälisessä tapaamisessa vaihdetaan näkemyksiä Suomen ja Viron välisestä taloudellisesta yhteistyöstä sekä kansainvälisen vapaakaupan tilasta.

Lisätietoja: ministerin diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto, puh. 040 352 0463 ja yksikönpäällikkö Sari Lehtiranta, puh. 0295 352 139.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme