Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen Geneveen

Jaa

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen vierailee Genevessä 27. marraskuuta.

Ministeri Anne-Mari Virolainen tapaa vierailunsa aikana Maailman kauppajärjestön WTO:n pääjohtaja Roberto Azevêdon, Kansainvälisen kauppakeskuksen ITC:n pääjohtaja Arancha Gonzálezin ja Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n pääjohtaja António Vitorinon. Lisäksi Virolainen osallistuu Genevessä pidettävän Afganistan-konferenssin naisten voimaannuttamista koskevaan sivutapahtumaan.

”Olen ollut huolissani viimeaikaisesta protektionismin noususta. Suomelle ja vientivetoisille yrityksillemme on tärkeää WTO:n monenkeskisen ja sääntöpohjaisen järjestelmän ylläpitäminen ja vahvistaminen. Tulemme keskustelemaan Azevêdon kanssa näistä teemoista”, toteaa ministeri Virolainen.

Kansainvälisen kauppakeskuksen tapaamisen yhteydessä allekirjoitetaan ITC:n ja Suomen välinen rahoitussopimus. Suomi tukee ITC:n työtä 3,06 miljoonalla eurolla vuosina 2018-2020. Suomen tuki kohdistuu erityisesti nuorten ja naisyrittäjien, pakolaisten ja epävirallisen sektorin yritystoiminnan kehittämiseen.

Afganistan-sivutapahtumassa ministeri Virolainen pitää kommenttipuheenvuoron ja tapaa Afganistanin presidentin puolison Rula Ghanin. Tapaamisessa IOM:n pääjohtajan António Vitorinon kanssa keskustellaan muun muassa YK:n siirtolaisuussopimuksesta.

Lisätietoja: ministerin erityisavustaja Juha Kirstilä, puh. 040 552 8200.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme