Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen kehitysministerien kokoukseen Brysseliin

Jaa

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen osallistuu EU:n ulkoasiainneuvoston kokoukseen Brysselissä 26. marraskuuta 2018. Kehitysministerien tapaamisen aiheita ovat komission Afrikka-aloite, EU:n monivuotinen rahoituskehys sekä sukupuolten tasa-arvo ja naisiin kohdistuva väkivalta.

Keskeisesti esillä on Afrikka. Erityisesti keskustellaan komission antamasta tiedonannosta eli niin sanotusta Afrikka-allianssista, jonka avulla tavoitellaan kestävien investointien ja työpaikkojen syntymistä Afrikkaan. Julkisen kehitysrahoituksen avulla käynnistetyillä investointiohjelmilla pyritään tukemaan etenkin nuorten ja naisten työllisyyttä sekä yksityisen sektorin vahvistamista.

Ministerit jatkavat myös keskustelua EU:n tulevasta monivuotisesta rahoituskehyksestä (budjettiraamit vuosille 2021-2027) ja sen ulkosuhderahoitusinstrumenteista, joilla toteutetaan EU:n kehityspolitiikkaa. Yksi näistä on Euroopan kestävän kehityksen rahasto. Ministerien keskustelu rahastosta ja sen uudistamisesta liittyy keskeisesti myös Afrikka-aloitteen rahoitukseen.

Ministeri Anne-Mari Virolainen osallistuu lisäksi lounaskeskusteluun Nobelin rauhanpalkinnon 2018 voittaneiden Denis Mukwegen ja Nadia Muradin kanssa. Keskustelun aiheina ovat sukupuolten tasa-arvo ja erityisesti naisiin kohdistuva väkivalta. Ministeri Virolainen tapaa iltapäivällä erikseen kehityskomissaari Neven Mimican.

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustaja Juha Kirstilä, puh. +358 40 552 8200 ja avustaja Anni Mäkeläinen, kehityspolitiikan yksikkö, puh. +358 295 350 342.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme