Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen kehitysministerien kokoukseen Brysseliin

Jaa

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu kehitysministerien johdolla 16. toukokuuta Brysselissä. Suomea kokouksessa edustaa toimitusministeristön ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Ulkoasiainneuvostossa kehitysministerien tapaamisen aiheita ovat kestävän kehityksen globaali toimenpideohjelma Agenda 2030, nuorison rooli kehityksessä, Afrikan Sahelin alueen tilanne sekä EU:n monivuotinen rahoituskehys.

Kokouksessa on keskeisesti esillä monenkeskinen kansainvälinen yhteistyö ja kestävä kehitys. Ministerit keskustelevat YK:n kestävän kehityksen toimenpideohjelma Agenda 2030:n tavoitteista ja EU:n työstä näiden tavoitteiden toteuttamisessa. EU raportoi ensimmäistä kertaa Agenda 2030 -toimeenpanostaan heinäkuussa 2019 järjestettävässä YK:n korkean tason kokouksessa New Yorkissa.

Tapaamisessa käsitellään myös ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Lisäksi esillä on nuorten rooli kehittyvissä maissa erityisesti kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta.

Sahelin alueen osalta kehitysministerit tarkastelevat turvallisuuden, humanitaarisen avun ja kehityksen välistä jatkumoa sekä pohtivat, kuinka EU voi kehittää yhteistoimia alueella.

Lounaalla ministerit keskustelevat EU:n tulevasta monivuotisesta rahoituskehyksestä vuosille 2021-2027 ja unionin ulkosuhderahoituksesta. Erityisesti tarkastellaan Euroopan kestävän kehityksen rahastoa ja ulkoisten investointien tehostamista kehityspolitiikassa.

Lisätietoja:Ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustaja Juha Kirstilä, puh. +358 40 552 8200 ja avustaja Laura Quist, kehityspolitiikan yksikkö, puh. +358 295 350 181.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme