Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto Berliiniin

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Berliinissä 17.10.2019. Berliinissä vietetään Pohjoismaiden yhteisen suurlähetystöalueen 20-vuotisjuhlia. Tilaisuuteen osallistuvat viiden Pohjoismaan ulkoministerit ja Saksan ulkoministeri Heiko Maas.

”Berliinin pohjoismainen lähetystöalue on ainutlaatuinen. Se on meille tärkeä osa pohjoismaista yhteistyötä ja toimii upeana alustana yhteistyöhön myös Saksan kanssa”, ulkoministeri Pekka Haavisto sanoo. 

Yhteisen juhlatilaisuuden jälkeen Pohjoismaiden ja Saksan ulkoministerit keskustelevat kansainvälisen sääntöpohjaisen maailmanjärjestyksen haasteista. Ulkoministeri Haavisto käy myös kahdenvälisen ajankohtaiskeskustelun Saksan ulkoministeri Maasin kanssa.

Ministeri Haavisto tapaa matkan aikana myös saksalaisia rauhanvälityksen asiantuntijoita, puhuu Saksan ulkopoliittisen instituutin tilaisuudessa EU:n ulkoisen toiminnan kehittämisestä sekä tapaa saksalaisia kansanedustajia.

Lisätietoja:

ulkoministerin diplomaattiavustaja Miia Rainne, puh. 050 434 5444
yksikönpäällikkö Nicola Lindertz, Keski-, Länsi- ja Etelä-Euroopan yksikkö, puh. 0295 350316
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme