Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto Etyjin ulkoministerikokoukseen Tukholmaan

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) ministerineuvoston kokoukseen Tukholmassa 1.–2. joulukuuta. Vuoden 2021 Etyjin puheenjohtajamaa on Ruotsi. Kokouksessa käsitellään muun muassa Etyjin alueen konflikteja sekä Afganistanin tilannetta ja sen laajempia turvallisuusvaikutuksia.

Etyj on Euroopan turvallisuuden kannalta keskeinen foorumi ja sen toiminta jakautuu kolmeen ulottuvuuteen, jotka noudattelevat jo Helsingissä vuonna 1975 sovittujen Etykin korien rakennetta: poliittis-sotilaallinen ulottuvuus, talous- ja ympäristöulottuvuus sekä inhimillinen ulottuvuus. Etyjin alueen konfliktien ratkaisuyritykset ovat merkittävä osa järjestön toimintaa.

Kokouksen alla varmistui, että Suomi toimii Etyjin puheenjohtajana vuonna 2025. 

Kokouksen julkiset osuudet voi seurata verkossa OSCE:n verkkosivuilla.

Lisätietoja:

ulkoministerin diplomaattiavustaja Anu Konttinen, puh. +358 295 350 323
turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön päällikkö Minna Laajava +358 295 350 128
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

This is FINLAND Magazine 2022–2023: Mot en hållbarare och mänskligare framtid24.1.2022 13:12:37 EET | Tiedote

This is FINLAND Magazine 2022–2023, en tidskrift som presenterar Finlands starka sidor och kompetens, har utkommit på engelska. Årets publikation har blicken stadigt fäst mot framtiden. Tidskriften tar upp teman som är på allas läppar, i Finland och ute i världen: digitaliseringen, kampen mot klimatförändringarna, lycka, en god vardag, förändringarna i arbetslivet och förtroende.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme