Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto osallistuu Naton ulkoministerikokoukseen

Jaa

Naton ulkoministerikokous järjestetään Riiassa 30.11.–1.12. Naton kumppanimaista Suomi ja Ruotsi sekä EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja on kutsuttu osallistumaan 1. joulukuuta Länsi-Balkania koskevaan keskusteluun. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Pekka Haavisto.

Länsi-Balkanin alueen vakaus on tärkeää koko Euroopalle. Alueen tukeminen on tärkeää sekä Euroopan unionille että Natolle. Nato tukee alueen vakautta ja turvallisuutta kriisinhallintatoiminnan puitteissa. Naton Kosovossa toimiva KFOR-operaatio (Kosovo Force) on tällä hetkellä suurin Naton kriisinhallintaoperaatio ja sen joukkojen vahvuus on noin 3 700.  Suomi on osallistunut KFOR-operaatioon vuodesta 1999 alkaen ja siinä on palvellut yhteensä noin 7300 suomalaista.

Suomelle keskustelut Naton kanssa ajankohtaisista turvallisuusympäristöön liittyvistä ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä ovat erittäin tärkeitä.  

Lisätietoja:

ulkoministerin diplomaattiavustaja Anu Konttinen, puh. +358 295 350 323
turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön päällikkö Minna Laajava +358 295 350 128

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministry for Foreign Affairs has solved suspected espionage case28.1.2022 15:20:55 EET | Press release

Finnish diplomats have been targets of cyber espionage by means of the Pegasus spyware, developed by NSO Group Technologies, which has received wide publicity. The highly sophisticated malware has infected users’ Apple or Android telephones without their noticing and without any action from the user’s part. Through the spyware, the perpetrators may have been able to harvest data from the device and exploit its features.

Ulkoministeriö on saanut selvitettyä siihen kohdistuneen vakoilutapauksen28.1.2022 13:07:02 EET | Tiedote

Suomalaisiin diplomaatteihin on kohdistettu kybervakoilua paljon julkisuutta saaneella NSO Groupin Pegasus -vakoiluhaittaohjelmalla. Kyseessä on erittäin kehittynyt haittaohjelma, joka on pystytty tuomaan käyttäjän Apple- tai Android-puhelimeen hänen huomaamattaan ja ilman käyttäjän toimenpiteitä. Vakoiluohjelma on voinut mahdollistaa hyvin laajasti puhelimessa olevan tiedon ja sen ominaisuuksien hyväksikäytön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme