Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto osallistuu Pariisin rauhanfoorumiin

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu nyt toista kertaa järjestettävään Pariisin rauhanfoorumiin Pariisissa 12. marraskuuta.

Pariisin rauhanfoorumi on perustettu presidentti Emmanuel Macronin aloitteesta ensimmäisen maailmansodan loppumisen 100-vuosipäivänä vuonna 2018. Se on osa Macronin tavoitetta korostaa monenkeskisen toiminnan merkitystä globaalien haasteiden ratkaisemisessa. Rauhanfoorumiin osallistuu valtion päämiesten ja hallitusten edustajien lisäksi myös kansainvälisten järjestöjen sekä kansalaisyhteiskunnan edustajia.

Osana rauhanfoorumia järjestetään monenkeskistä yhteistyötä tukevan Alliance for Multilateralism -verkoston tilaisuus. Ulkoministeri Pekka Haavisto puhuu tilaisuudessa sananvapauden ja disinformaation suhteesta erityisesti demokraattisten valtioiden näkökulmasta.

”Monimuotoinen vapaa media on lähtökohta sille, että kykenemme vastaamaan disinformaation haasteisiin. Demokratioiden haavoittuvuutta ehkäisee myös yhteiskuntien sosiaalinen yhteenkuuluvuus, luottamus instituutioihin, korkea koulutuksen taso ja kansalaisten medialukutaidot”, toteaa Pekka Haavisto.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Jeri Aalto, puh. 050 472 0725 sekä vastuuvirkamies Markus Teir, puh. +33 6 29 45 41 46 .

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme