Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto Pohjoismaiden ulkoministerikokoukseen Islantiin

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Islannin Borgarnesissa 11. syyskuuta pidettävään Pohjoismaiden ulkoministerikokoukseen.

”Islanti on järjestänyt meille mielenkiintoisen kokouksen ja odotan hyviä keskusteluja läheisten Pohjoismaiden kanssa”, ulkoministeri Pekka Haavisto sanoo.

Ulkoministeri Haaviston poliittinen valtiosihteeri Johanna Sumuvuori osallistuu 12. syyskuuta pidettävään Pohjoismaiden ja Baltian maiden välisen yhteistyön NB8-ulkoministerikokoukseen.

Kokouksissa keskustellaan ajankohtaisista turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, kuten Itämeren ja arktisen alueen turvallisuudesta, kyber- ja hybridiuhista, Venäjästä sekä Ukrainan konfliktista. Lisäksi vaihdetaan näkemyksiä ajankohtaisista Eurooppaa koskevista kysymyksistä, kuten EU:n tulevaisuudesta ja keskustellaan ilmastonmuutoksesta.

Kokouksen puheenjohtajana toimii tänä vuonna N5-ja NB8-yhteistyötä koordinoiva Islanti. Maiden ulkoministerien kokouksia on järjestetty jo 1990-luvulta alkaen. Ulkoministeri Haavistolla on myös kahdenvälinen tapaaminen Islannin ulkoministerin Guðlaugur Þór Þórðarsonin kanssa.

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Miia Rainne, puh +358295 351 421 sekä Pohjoisen Euroopan yksikön tiiminvetäjä Christina Lehtinen, puh. +358 295 351 787.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme