Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto vierailee Intiassa

Jaa

Hän tapaa New Delhissä Intian ulkoministerin S. Jaishankarin ja Intian valtiovarainministerin Nirmala Sitharamanin. Vierailun erityiskohteena on Intian eteläkärjessä Tamil Nadun osavaltiossa sijaitseva Chennai, jossa ministeri Haavisto osallistuu KONE Oyj:n uuden tehtaan avajaisiin, tutustuu Intian huippuyliopistoihin kuuluvaan IIT Madrasiin ja tapaa osavaltion johtoa. Ministerin valtuuskuntaan kuuluu edustajia suomalaisyrityksistä, yliopistoista ja kansalaisjärjestöistä.

Ulkoministerit keskustelevat Intian ja Suomen suhteiden syventämisestä, alueellisista kysymyksistä, EU-Intia-suhteista sekä sääntöpohjaisen monenvälisyyden vahvistamisesta. Erityisteemoja vierailulla ovat ilmastonmuutos ja Afrikka, johon sekä EU:lla että Intialla on läheiset ja tiivistyvät suhteet. Suomi toivoo Intian liittymistä Suomen ja Chilen aloitteesta perustettuun valtiovarainministerien koalitioon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yritysten kanssa keskustellaan mm. yritysten yhteiskuntavastuun toteuttamisesta ja Intian liiketoimintaympäristöstä. Ministerillä on tapaamisia myös kansalaisjärjestöjen kanssa. 

“Olen tyytyväinen, että Suomen ja Intian vuoropuhelu jatkuu intensiivisenä ulkoministeritasolla. Loimme hyvän pohjan ulkoministeri Jaishankarin Helsingin-vierailulla syyskuussa. Tulevalla vierailulla on mahdollisuus ottaa laajaa tuntumaa Intiaan myös yhteiskunnan tasolla sekä pääkaupungin ulkopuolella. Suomen valtiovalta haluaa tukea suomalaisyritysten kansainvälistymistä. Tässä mielessä KONE Oyj:n panostukset Intiaan ovat arvokkaita ja vahvistavat käsitystä Intiasta kiinnostavana liiketoimintaympäristönä”, sanoo ulkoministeri Pekka Haavisto.

“Koulutus on yksi avain kehityksen vauhdittamiseen kestävällä tavalla. Suomen ja Intian välisessä tutkimus-, innovaatio- ja koulutusyhteistyössä on runsaasti potentiaalia. Osa siitä voidaan kohdentaa ilmastonmuutosta koskevaan tutkimukseen”, Haavisto toteaa. Mahdollisia yhteistyöaloja ovat esimerkiksi ilmanlaadun tutkimus- ja monitorointi, jossa Suomella on vahvaa osaamista. 

Lisätietoja: Jeri Aalto, ulkoministerin erityisavustaja, puh. +358 50 472 0725, lähetystöneuvos Ari Tasanen, UM:n Etelä-Aasian yksikkö, puh: +358 50 412 6881, tai ministerineuvos Arto Haapea, Suomen suurlähetystö Intiassa, puh. +91 89290 32483.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Project support granted for 2021–2024: Projects by Finnish civil society organisations support civil societies in developing countries2.7.2020 10:00:00 EESTPress release

The Ministry for Foreign Affairs has granted EUR 25 million in project support to Finnish civil society organisations (CSOs), which will conduct development cooperation projects in developing countries in 2021–2024. Project support was granted to 36 CSOs for the implementation of 62 projects in 28 different countries.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme