Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto vierailee Liettuassa

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Vilnassa maanantaina 28. lokakuuta. Ministeri Haavisto tapaa Liettuan pääministeri Saulius Skvernelisin ja käy keskusteluja ulkoministeri Linas Linkevičiusin kanssa.

”Yhteistyö Itämeren alueella on erittäin tärkeää. Itämeren alue on keskeisellä sijalla Suomen ulko-ja turvallisuuspolitiikassa sekä myös kaupan ja talouden sekä ympäristön näkökulmasta. Odotan keskusteluja ulkoministeri Linas Linkevičiusin kanssa EU:n kehittämisestä, ” toteaa ulkoministeri Pekka Haavisto.

Ulkoministerit keskustelevat kahdenvälisten asioiden lisäksi ajankohtaisista EU-aiheista ja Suomen EU-puheenjohtajakaudesta, alueellisista kysymyksistä kuten Itämeren alueen tilanteesta, Venäjä-suhteista ja naapuruuspolitiikasta sekä transatlanttisista suhteista.

Lisäksi ministeri Haavisto tutustuu Vilnassa toimivaan EU:n tasa-arvoinstituuttiin. ”Suomen hallituksen ihmisoikeusperustaisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksi keskeinen tavoite on tasa-arvon sekä naisten ja tyttöjen oikeuksien edistäminen,” Haavisto painottaa.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Jeri Aalto, puh. +358 50 472 0725, Pohjoisen Euroopan yksikön vastuuvirkamies Virpi Kukkasniemi-Leino, puh. +358 295 351 081.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme