Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto vierailee Ruandassa

Jaa

Ulkoministeri Haavisto vierailee Ruandassa 20.–21. marraskuuta. Ulkoministeri on EU:n korkean edustajan Federica Mogherinin sijaisena kuultavana EU:n ja Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren (AKT-) maiden välisessä yhteisessä parlamentaarisessa yhteiskokouksessa Ruandassa 21. marraskuuta. Lisäksi ulkoministeri Haavistolla on kahdenvälisiä tapaamisia.

EU:n ja Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren (AKT-) maiden yhteinen parlamentaarinen edustajakokous on neuvoa-antava elin, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Sen tarkoituksena on edistää demokraattisia prosesseja ja lisätä EU- ja AKT-maiden kansalaisten keskinäistä ymmärrystä.

Kokous järjestetään 17. –21. marraskuuta Ruandan pääkaupungissa Kigalissa, johon Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu EU:n korkean edustajan Federica Mogherinin sijaisena.

”EU:n ja Afrikan, Karibian ja Tyynenmenrenvaltioiden välinen parlamentaarinen kokous on mahdollisuus kansanedustajille tästä yli 100 maan ryhmästä keskustella ajankohtaisista kysymyksistä. Kokouksen agendalla ovat niin nuorten poliittisen osallistumisen tukeminen kuin sosiaaliset innovaatiot ja digitalisaatio”, sanoo ministeri Haavisto.

Ulkoministeri Haavistolla on vierailun aikana myös kahdenvälisiä tapaamisia Ruandan valtionjohdon kanssa.Tapaamisissa keskustellaan mahdollisuuksista vahvistaa maiden välisiä suhteita sekä ajankohtaisista Afrikan alueellisista ja kansainvälisistä kehitykseen, rauhaan ja turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä.

”Ruanda on ollut aktiivinen monissa kansainvälisissä kysymyksissä kuten rauhanturvaamisessa ja ympäristökysymyksissä. Toivon, että voimme jatkaa yhteistyötä Ruandan kanssa näissä kysymyksissä.” ministeri Haavisto kertoo.

Ministeri Haavisto vierailee myös Ruandan kansanmurhan museolla ja muistomerkillä kunnioittamassa vuonna 1994 surmansa saaneiden yli miljoonan ruandalaisen muistoa. Ministeri laskee seppeleen haudalle, jossa sijaitsee yli 250 000 uhrin viimeinen leposija.

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Miia Rainne, puh. +358 50 434 5444 tai suurlähettiläs Riitta Swan, Suomen suurlähetystö, Dar es Salaam puh. +255 754 400 041.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme