Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Euroopan neuvoston ministerikokoukseen, jonka aiheina ovat koronapandemian vaikutukset demokratiaan, oikeusvaltioon ja ihmisoikeuksiin

Jaa

Euroopan neuvoston 130. ministerikomitean kokous järjestetään koronapandemian vuoksi virtuaalisesti 4.11.2020. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Pekka Haavisto. Pääaiheena kokouksessa on koronapandemia ja sen vaikutukset demokratiaan, oikeusvaltioon ja ihmisoikeuksiin.

Lisäksi 47 jäsenvaltion ministerit keskustelevat vuosittaisessa kokouksessaan Euroopan neuvoston roolista Euroopan kriiseissä ja konflikteissa, Euroopan ihmisoikeussopimus -järjestelmän tehokkuuden varmistamisesta pitkällä aikavälillä sekä järjestön toiminnasta lähialueilla. Ministerikomitean puheenjohtajamaa Kreikka järjestää Ateenassa seremonian 70-vuotiaan Euroopan ihmisoikeussopimuksen kunniaksi.

”Euroopan neuvosto on koronapandemiankin aikana puolustanut aktiivisesti demokratiaa, oikeusvaltioperiaatetta ja ihmisoikeuksia Euroopassa”, toteaa ministeri Haavisto. ”70-vuotias Euroopan ihmisoikeussopimus luo vahvan pohjan vastata pandemiankin tuomiin haasteisiin. Eurooppa muuttuu yhä nopeammalla tahdilla niin tieteen ja teknologian jatkuvan kehityksen kuin myös kiistojen ja konfliktien kautta. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on ajan tasalla muutoksissa pitäen myös Euroopan ihmisoikeussopimuksen dynaamisena instrumenttina”, lisää Haavisto.

Edellinen ministerikomitean kokous järjestettiin Helsingissä vuonna 2019, kun Suomi toimi Euroopan neuvoston ministerikomitean puheenjohtajana.

Lisätietoja:


Poliittinen osasto, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, yksikönpäällikkö Tarja Kangaskorte, +358 295 350 292
Ulkoministerin erityisavustaja Otto Turtonen, +358 50 514 5811

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Vahva tuki Afganistanille vuoden 2020 apukonferenssissa24.11.2020 21:00:26 EETTiedote

Genevestä käsin 23.-24. marraskuuta pidetyssä virtuaalisessa Afganistan-apukonferenssissa kansainvälinen yhteisö vahvisti sitoutumisensa Afganistanin tukemiselle vuosille 2021–2024. Kumppanimaiden rahoituslupaus tulevan neljän vuoden jakson ensimmäiselle vuodelle on 3,3 miljardia dollaria. Yhteisesti linjatut kehitystavoitteet sekä konferenssissa hyväksytty poliittinen julistus pyrkivät viemään Afganistania kohti kestävää rauhaa, vakautta ja hyvinvointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme