Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Angolaan

Jaa

Ulkoministeri Timo Soini vierailee 11.-12. maaliskuuta Angolassa ja tapaa ulkoministeri Manuel Auguston. Matkan tavoitteena on vahvistaa Suomen Afrikka-politiikkaa.

Vierailu Luandassa toimii päänavauksena Suomen ja Angolan välisten suhteiden kehittämiselle. Ulkoministeri Timo Soini ja Angolan ul­­ko­ministeri Manuel Augusto allekirjoittavat yhteistyöasiakirjan maiden välisestä poliittisesta konsultaatiosta. Ulkoministerit keskustelevat myös yhteistyöstä sääntöpohjaisen maailmanjärjestyksen vahvistamiseksi.

Angola on Afrikan viidenneksi suurin talous ja alueellisesti merkittävä toimija. Ministeri Soinin vierailulla pyritään vahvistamaan maiden välistä kanssakäymistä eten­­kin kaupan alalla. Angolan presidentin tavoitteena on avata maan taloutta ul­ko­maisille investoinneille, mikä luo mahdollisuuksia myös suomalaisille yrityksille.

Ulkoministeri Soini keskustelee lisäksi Suomen viennin kannalta keskeisten sektorien ministereiden kanssa vienninedistämisen mahdollisuuksista.  

Lisätietoja: kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi +358 50 550 7546 sekä yksikönpäällikkö Juha Savolainen, eteläisen ja läntisen Afrikan yksikkö, puh. +358 295 351 508

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Pekka Haavisto ulkoasiainneuvostoon Luxemburgiin14.6.2019 13:45:38 EESTTiedote

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Luxemburgissa 17. kesäkuuta. Suomea kokouksessa edustaa ensimmäistä kertaa ulkoministeri Pekka Haavisto. Ulkoasiainneuvostossa käsitellään EU:n globaalistrategiaa, EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan (YUTP) tehokkuutta sekä Sudanin tilannetta. Ulkoasianneuvoston yhteydessä pidetään myös epävirallinen lounastilaisuus Jordanian ulkoministerin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme