Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Brysseliin

Jaa

Naton ulkoministerikokous järjestetään 4.-5.12.2018 Brysselissä. Kokouksen yhteydessä 5. joulukuuta järjestetään Naton Afganistanin kriisinhallintaoperaatiota (Resolute Support, RS) koskeva ulkoministerikokous, johon osallistuvat myös operaatiossa mukana olevat kumppanimaat.

Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini.

Afganistanin ja 39 operaatioon osallistuvan maan lisäksi kokoukseen on kutsuttu EU:n korkea edustaja sekä edustajat YK:sta ja Maailmanpankista.

”Afganistanin vakauttaminen on yksi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan sekä kehityspolitiikan keskeisiä prioriteetteja. Olemme olleet RS-operaatiossa mukana sen alusta, vuodesta 2015 lähtien”, ulkoministeri Soini toteaa kokouksen merkityksestä.

Osallistuminen Naton kriisinhallintaan on osa Suomen kokonaisvaltaista Afganistan-politiikkaa. RS-operaatio korvasi Afganistanissa vuodesta 2001 toimineen ISAF-operaation. Suomi kasvattaa osallistumisvahvuuttaan RS-operaatiossa 60 sotilaaseen 1.1.2019 alkaen.

RS-kokouksen lisäksi ministeri Soini osallistuu Brysselissä Euroopan Parlamentin rukousaamiaiselle tilaisuuden pääpuhujana.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, p. +358 46 9234 581 ja yksikönpäällikkö Sari Rautio, p. +358 295 351 534.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme