Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini esittää Hybridikeskukselle: Itämeren alueesta hybridiriskiarvio

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 151/2017
6.9.2017

Ulkoministeri Soini esittää Hybridikeskukselle: Itämeren alueesta hybridiriskiarvio

Ulkoministeri Timo Soinin mukaan hybridiuhkien torjunnassa on tärkeää analysoida uhkia ja riskejä sekä arvioida yhteiskuntien haavoittuvuuksia.

Ministeri Soini kutsui Hybridiosaamiskeskuksen edistämään EU:n ja Naton yhteistyötä hybridiuhkiin liittyvien uhkien ja riskien arvioimiseksi Itämeren alueella. Aloite on yhteinen  Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmin kanssa.

Soinin mukaan arviointityö voitaisiin toteuttaa EU:n ja Naton yhteistyönä. Tämä aloite – mikäli hybridikeskus tällaiseen ryhtyisi – voisi toimia mallina kehittää arviointia myös muilla alueilla, kuten Välimeren alueella tai Mustanmeren alueella, ministeri arvioi.

Ulkoministeri korosti puheessaan hybridiuhkien torjunnassa myös kokonaisturvallisuusajattelua, kybertoimintaympäristön haavoittuvuuksia sekä skenaariopohjaisia päätöksentekoharjoituksia.

"EU-puheenjohtajamaa Viron järjestämä CYBRID-harjoitus EU:n huomiseen puolustusministerikokoukseen on hyvin ajankohtainen ja ansaitsee onnittelumme. Tätä esimerkkiä tulisi seurata", ministeri Soini toteaa.

Ulkoministeri Soini onnitteli hybridikeskusta alustavan toimintavalmiuden saavuttamisesta ja kiitti muita osallistujamaita keskuksen käynnistämiseen osallistumisesta.

"Osallistujamaiden sekä EU:n ja Naton sitoutuminen antaa luottamusta tämän yhteistyön tulevaisuudesta", ministeri kiitteli.

Ulkoministeri Soini puhui eurooppalaisen hybridiosaamiskeskuksen toiminnan käynnistymisseminaarissa 6. syyskuuta Helsingissä.

Lisätietoja: ulkoministerin kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi, puh. +358 50 550 7546.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme