Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Gymnich-ulkoministerikokoukseen Tallinnaan

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 151/2017
6.9.2017

Ulkoministeri Soini Gymnich-ulkoministerikokoukseen Tallinnaan

EU:n epävirallinen Gymnich-ulkoministerikokous järjestetään Tallinnassa 7.-8. syyskuuta. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini. Kokouksen aiheita ovat EU:n puolustusyhteistyön kehittäminen, ulkoasiainneuvoston työmenetelmät, Pohjois-Korean tilanne, Lähi-idän rauhanprosessi, sekä radikalisoitumisen ja väkivaltaisen ääriliikehdinnän torjuminen.

Epävirallisiin ulkoministerikokouksiin osallistuvat perinteisesti osittain myös EU-ehdokasmaiden ulkoministerit. Tallinnassa EU-ehdokasmaiden ulkoministerien kanssa käydään keskustelu radikalisoitumisen ja väkivaltaisen ääriliikehdinnän torjumisesta ja tähän liittyvästä yhteistyöstä, ml. ilmiön perussyihin puuttumisesta.

EU-ulkoministerien kokouksessa käsitellään Pohjois-Korean ydinkokeiden aiheuttamaa uhkaa kansainväliselle turvallisuudelle, Lähi-idän rauhanprosessin ajankohtaista tilannetta ja EU:n roolia rauhanprosessin edistämisessä. Ulkoministerit pohtivat kokouksessaan myös tapoja kehittää ulkoasiainneuvoston työmenetelmiä niin, että ne edistäisivät EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta

Kokouksen yhteydessä ulko- ja puolustusministerit keskustelevat yhdessä Eurooppa-neuvoston linjausten pohjalta nk. puolustuspaketin toimeenpanosta, painopisteinä pysyvä rakenteellinen yhteistyö ja puolustusrahasto. Kokouksen tähän osioon osallistuu ministeri Soinin lisäksi puolustusministeri Jussi Niinistö.

Ulkoministeri Soini osallistuu lisäksi kokouksen yhteydessä 8.9. Tallinnassa järjestettävään epäviralliseen EU:n ja sen Itäisen kumppanuuden maiden väliseen ministeritason lounaskeskusteluun, jossa pääteemana on yhteistyö turvallisuuden ja yhteiskuntien kriisinsietokyvyn vahvistamisessa.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 295 351 960 sekä eurooppakirjeenvaihtaja Sari Rautio, puh. +358 295 351 534.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme