Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Inariin – koulukiertue jatkuu

Jaa

Ulkoministeri Timo Soini vierailee Inarissa maanantaina 17. syyskuuta ja osallistuu siellä järjestettävään arktiseen parlamentaarikkokonferenssiin sekä tekee kouluvierailun Ivalon lukioon.

Arktinen parlamentaarikkokonferenssi kokoaa Inariin lähes 50 alueen kansanedustajaa. Osallistujia saapuu kaikista Pohjoismaista, Kanadasta, Venäjältä, Euroopan parlamentista, alkuperäiskansojen järjestöistä sekä Arktisen neuvoston tarkkailijamaista kuten esimerkiksi Kiinasta ja Singaporesta. Kokouksessa käsitellään muun muassa viestintäyhteyksien kehittämistä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia arktisella alueella sekä yritysten yhteiskuntavastuuseen liittyviä kysymyksiä.

Ulkoministeri Soini osallistuu konferenssin ensimmäiseen osioon ja pitää tilaisuudessa puheen, jossa hän tarkastelee Suomen käynnissä olevaa puheenjohtajuutta arktisessa neuvostossa.

Konferenssin jälkeen Soini jatkaa viime vuonna käynnistynyttä koulukiertuettaan Ivalon lukiossa. Kiertueen kantavana teemana on ulko- ja turvallisuuspolitiikan merkitys väkivaltaista radikalisoitumista ennalta ehkäisevässä työssä. Väkivaltainen radikalisoituminen on maailmalla ja Suomessakin kasvava uhkatekijä, jota ehkäistään muun muassa aktiivisella ihmisoikeuspolitiikalla, vahvistamalla naisten ja tyttöjen asemaa sekä rauhanvälityksen ja kriisinhallinnan keinoin. Kansainvälinen yhteistyö kaikilla näillä aloilla on tärkeää.

”Väkivaltainen radikalisoituminen, siinä missä muutkin globaalit turvallisuusuhat edellyttävät yhteistyötä. Yksikään valtio ei pysty ratkaisemaan näitä yksin”, Soini muistuttaa.

Ulkoministeri Soini on kiertänyt kouluja viime vuoden marraskuusta alkaen niin pääkaupunkiseudulla kuin maakunnissakin. Koulukiertueen tavoitteena on ollut tavata nuoria ja keskustella nuorten osallistumisesta ja yhteiskunnallisista vaikutusmahdollisuuksista.

”Olen innostunut asiasta ja aion tänäkin syksynä kiertää koko Suomessa. Sanomani on selvä; ihmisarvon puolesta radikalisaatiota vastaan. Tärkeä osa vierailua on keskustelu ja kysymykset. Suomen nuoriso on fiksua. Heiltä olen oppinut paljon ja aion oppia vastakin.”

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme