Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Islantiin

Jaa

Ulkoministeri Timo Soini vierailee 13.-15.1. Islannissa.

Vierailua isännöi ulko- ja ulkomaankauppaministeri Guðlaugur Þór Þórðarson. Ulkoministeri Timo Soini tapaa vierailun aikana myös Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannessonin, ja parlamentin, Althingin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttirin sekä valiokunnan jäseniä.

Tapaamisissa keskustellaan Suomen ja Islannin kahdenvälisistä suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä. Lisäksi keskeisenä aiheena on arktiset kysymykset. Arktisen neuvoston puheenjohtajuus siirtyy Suomelta Islannille toukokuussa.

Suomi on puheenjohtajuuskautensa aikana pyrkinyt vauhdittamaan konkreettisia toimia, joilla vähennetään mustan hiilen päästöjä. Suomi on tyytyväinen, että Islanti on sitoutunut jatkamaan mustahiilityötä.

”Keskeinen viestini islantilaisille on se, että he voivat luottaa Suomen tukeen puheenjohtajuusohjelmansa valmistelussa. Arktinen alue on meidän kaikkien yhteinen ja yhdessä sen eteen on ponnisteltava”, ulkoministeri Soini korostaa.

Vierailun aikana ulkoministeri Soini myös puhuu arktisesta yhteistyöstä ja keskustelee arktisten asiantuntijoiden kanssa Akureyrin yliopistossa. Akureyri on arktisen tutkimuksen keskittymä Islannissa ja toiseksi suurin kaupunkikeskus Reykjavíkin suurkaupunkialueen jälkeen.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581 ja lähetystöneuvos, Ann-Christine Krank, Pohjoisen Euroopan yksikkö, puh. + 358 295 350 111.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Foreign Minister Haavisto to attend Foreign Affairs Council meeting in Brussels14.7.2019 09:00:00 EESTTiedote

The Foreign Affairs Council (FAC) of the European Union will meet on Monday 15 July in Brussels. Finland will be represented by Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto. The FAC will discuss the situation in Iraq, Iran and the Central African Republic. The external dimension of migration will also be on the agenda. There will also be an informal lunch with the new Moldovan Foreign Minister.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme