Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Islantiin

Jaa

Ulkoministeri Timo Soini vierailee 13.-15.1. Islannissa.

Vierailua isännöi ulko- ja ulkomaankauppaministeri Guðlaugur Þór Þórðarson. Ulkoministeri Timo Soini tapaa vierailun aikana myös Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannessonin, ja parlamentin, Althingin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttirin sekä valiokunnan jäseniä.

Tapaamisissa keskustellaan Suomen ja Islannin kahdenvälisistä suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä. Lisäksi keskeisenä aiheena on arktiset kysymykset. Arktisen neuvoston puheenjohtajuus siirtyy Suomelta Islannille toukokuussa.

Suomi on puheenjohtajuuskautensa aikana pyrkinyt vauhdittamaan konkreettisia toimia, joilla vähennetään mustan hiilen päästöjä. Suomi on tyytyväinen, että Islanti on sitoutunut jatkamaan mustahiilityötä.

”Keskeinen viestini islantilaisille on se, että he voivat luottaa Suomen tukeen puheenjohtajuusohjelmansa valmistelussa. Arktinen alue on meidän kaikkien yhteinen ja yhdessä sen eteen on ponnisteltava”, ulkoministeri Soini korostaa.

Vierailun aikana ulkoministeri Soini myös puhuu arktisesta yhteistyöstä ja keskustelee arktisten asiantuntijoiden kanssa Akureyrin yliopistossa. Akureyri on arktisen tutkimuksen keskittymä Islannissa ja toiseksi suurin kaupunkikeskus Reykjavíkin suurkaupunkialueen jälkeen.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581 ja lähetystöneuvos, Ann-Christine Krank, Pohjoisen Euroopan yksikkö, puh. + 358 295 350 111.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: #HELSINKI2018-mötet och kunnandet inom utbildning ökade Finlands synlighet i utländska medier 201825.3.2019 12:00:00 EETTiedote

Mötet mellan Trump och Putin i Helsingfors gjorde att Finland syntes mer än vanligt i rubriker i utländska medier. Finland uppmärksammades också för kunnandet inom utbildning, jämställdheten och försöket med basinkomst, vilket framgår av svaren på den årliga enkät om Finland i utländska medier, som utrikesministeriet skickar till alla beskickningar.

MFA: #HELSINKI2018 and education expertise raised Finland’s profile in world media in 201825.3.2019 12:00:00 EETTiedote

Finland was particularly widely featured in the world’s media due to the meeting between Trump and Putin in Helsinki. According to the results of the annual ‘Finland in the World Media’ survey, based on Finnish embassies’ and consulates’ reviews of their host countries’ media, other key topics of international interest included education expertise; equality; and the basic income experiment.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme