Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mykkänen YK:n yleiskokoukseen

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 158/2017
18.9.2017

Ulkoministeri Soini ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mykkänen YK:n yleiskokoukseen

Ulkoministeri Timo Soini (17. – 22.9.) ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (17. – 21.9.) osallistuvat Yhdistyneiden Kansakuntien 72. yleiskokouksen istuntoon New Yorkissa. Suomen valtuuskuntaa johtaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka pitää Suomen puheenvuoron keskiviikkona 20.9.

Keskeisenä teemana korkean tason viikolla ovat YK:n pääsihteeri António Guterresin aloitteet YK:n uudistamiseksi, joita Suomi tukee vahvasti. Ministeri Soini ja presidentti Niinistö osallistuvat Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin isännöimään kokoukseen pääsihteerin uudistuksista.

Ministeri Soinin ja Mykkäsen painopisteet korkean tason viikolla ovat rauhanvälityksen, rauhanturvan ja naisten aseman edistäminen.

Ulkoministeri Soinin yhdessä Turkin ulkoministerin kanssa järjestämässä rauhanvälityksen ystäväryhmän kokouksessa, pyritään vahvistamaan YK:n toimia konfliktinestossa ja rauhanvälityksessä.  Lisäksi Soini isännöi Uruguayn, Indonesian ja Ruandan ulkoministerien kanssa illallisen rauhanturvatoiminnan tehostamiseksi ja pitää turvaneuvostossa Suomen puheen samasta aiheesta. Puheenvuoroissa nostetaan esille nuorten ja naisten roolin merkitys. Ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja Jutta Urpilainen osallistuu myös korkean tason viikolle.

Ydinkoekieltosopimuksen (CTBT) merkitys on korostunut Pohjois-Korean toiminnan myötä ja Soini nostaa tämän esille puheessaan CTBT-kokouksessa.

Ministeri Soini osallistuu myös muun muassa Syyriaa ja Irakia koskeviin tilaisuuksiin, EU:n ulkoministerikokoukseen Libyan tilanteesta sekä tapaa kahdenvälisesti mm. Ukrainan, Valko-Venäjän, Marokon ja Egyptin ministerit.

Ministeri Mykkänen isännöi yhdessä Etelä-Afrikan terveysministerin ja meksikolaisen kansalaisjärjestön kanssa She Decides-aloitetta käsittelevän kokouksen. Aloitteella pyritään edistämään seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja oikeuksien toteutumista ja palveluiden saatavuutta. Tämän lisäksi Ministeri Mykkänen isännöi yhteistyössä UNFPA:n, UN Womenin, Sambian ja Costa Rican kanssa korkean tason sivutapahtuman seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien merkityksestä naisten taloudellisessa voimaantumisessa.

Tasavallan presidentti ja ministeri Mykkänen osallistuvat Zero Emission Summit-tapahtumaan, joka keskittyy kansalaisten rooliin ilmastonmuutoksen vaikutusten lieventämiseksi. Ministeri Mykkänen osallistuu myös YK:n yksityissektorin foorumiin.

Mykkäsen tapaa kahdenvälisesti muun muassa YK-järjestöjen johtajia.

Lisätietoja ulkoministerin ohjelmasta: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581 ja yksikönpäällikkö Erik af Hällström, YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikkö, puh. 040 509 5107.

Lisätietoja ulkomaankauppa- ja kehitysministerin ohjelmasta: yksikönpäällikkö Johanna Karanko, puh. 050 439 4758, ministerin diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto, puh. 040 352 0463, ja erityisavustaja Pasi Rajala, puh. 050 574 0736

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Independent assessment: development financier Finnfund’s work most impactful in agriculture and forestry sector10.12.2018 10:30Tiedote

Development financier Finnfund has succeeded in investing more and more in the world’s poorest countries and most difficult sectors, while also maintaining its commercial viability. The most positive development impacts can be seen in the company’s investments in agriculture and forestry. This information comes from an independent assessment of the company’s activities.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme