Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Kanadaan ja New Yorkiin

Jaa

Ulkoministeri Timo Soini vierailee Kanadassa ja New Yorkissa, YK:n päämajassa 8.-11. toukokuuta.

Kanadan vierailun tavoitteena on tiivistää vuoropuhelua ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista aiheista sekä edistää maiden välistä yhteistyötä. Esillä on myös Arktisen neuvoston ajankohtaiset kysymykset. Suomi toimii tällä hetkellä Arktisen neuvoston puheenjohtajamaana ja arktiset asiat ovat keskeinen osa-alue Suomen ja Kanadan välisissä suhteissa.

Ottawassa ulkoministeri Timo Soinin on tarkoitus tavata Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland, pohjoisista alueista vastaava ministeri Carolyn Bennett sekä muita hallinnon ja politiikan edustajia.

Kanadasta ministeri Soini jatkaa matkaansa New Yorkiin. YK:n päämajassa ministeri tapaa pääsihteeri António Guterresin, yleiskokouksen puheenjohtaja Miroslav Lajčákin sekä rauhanturvaoperaatioista vastaavan apulaispääsihteeri Jean-Pierre Lacroixin. Suomi tukee vahvasti pääsihteerin uudistusagendaa ja YK:n asemaa sääntöpohjaisessa kansainvälisessä järjestelmässä.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin diplomaattiavustaja Jussi Tanner, puh. +358 40 352 0947 sekä lähetystöneuvos Tapio Tolvanen, Pohjois-Amerikan yksikkö, puh. 0295 351 734.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme