Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini: Naisilla merkittävä rooli kestävän rauhan rakentamisessa

Jaa

Suomen kansallinen "Naiset, rauha ja turvallisuus"-toimintaohjelma vuosille 2018-2021 lanseerataan perjantaina 13. huhtikuuta. Toimintaohjelma pohjautuu YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmiin.

Ulkoministeri Timo Soini avaa tilaisuuden ja korostaa puheenvuorossaan Suomen kolmannen toimintaohjelman tavoitteita naisten roolin ja päätösvallan vahvistamisesta konfliktien ehkäisyssä, ratkaisemisessa ja rauhanrakentamisessa. Toimintaohjelman keskiössä ovat muun muassa rauhanprosessit ja kriisinhallinta.

"Suomi on vahvasti sitoutunut 1325-agendaan. Rauhanvälitys on yksi keskeisistä prioriteeteistani ulkoministerinä. Kestävä rauha voi syntyä vain jos kaikki yhteiskunnan osapuolet otetaan mukaan vuoropuheluun. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että naisilla on tässä erittäin tärkeä rooli", ulkoministeri Soini toteaa.

Kansallisen ohjelman toimeenpanoon osallistuvat laajasti eri hallinnonalat. Kansalaisyhteiskunnan toimijoilla sekä Suomessa että kriisialueilla on keskeinen rooli toimintaohjelman täytäntöönpanossa ja seurannassa. Suomen tavoitteena on ollut luoda realistinen ja konkreettinen toiminnan edistämiseen keskittyvä ohjelma.

Ulkoministeri Soinin lisäksi toisena pääpuhujana tilaisuudessa on UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka. Suomen vierailunsa aikana hän tapaa ulkoministeri Soinin myös kahdenvälisesti.

Naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelman lanseeraustilaisuudessa puhuu myös muun muassa presidentti Tarja Halonen sekä ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja Jutta Urpilainen. Ministeri Elisabeth Rehn toimii tilaisuuden juontajana. Tilaisuudessa jaetaan uusi toimintaohjelma ja se julkaistaan myös ulkoministeriön, sisäministeriön sekä puolustusministeriön nettisivuilla 13.4.2018.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa https://formin.videosync.fi/launch-of-finlands-national-action-plan-on-women

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581 sekä Ann-Sofie Stude, YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikkö, puh. 0295 350 639.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme