Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini: Pohjoismaiden ja Afrikan yhteistyöllä vastauksia globaaleihin kysymyksiin

Jaa

Ulkoministeri Soini osallistuu Pohjoismaiden ja Afrikan maiden ulkoministerikokoukseen 6.-7. kesäkuuta, Kööpenhaminassa. Pohjoismaiden lisäksi kokoukseen odotetaan noin kahdenkymmenen Afrikan maan edustajia.

Pohjoismaat ja Afrikan maat haluavat lisätä yhteistyötä monenvälisen ja sääntöpohjaisen järjestelmän tukemiseksi yhteisiin arvoihin ja intresseihin pohjautuen. Yhteistyön lisäämiselle on nyt erityinen tarve. Lisäksi Afrikan talouden kehittäminen on ulkoministerien keskusteluissa esillä: Pohjoismailla on osaamista ja teknologiaa, joista Afrikan maat ovat kiinnostuneita. 

Ministeri Timo Soini alustaa kokouksessa nuorten osallistumisen merkityksestä Afrikan tulevaisuudelle.  Kokouksen muita teemoja ovat kestävien yhteiskuntarakenteiden luominen, rauhan ja turvallisuuden edistäminen sekä investointien ja kaupan lisääminen.

"Nuorison hyvinvointi on yksi kohtalonkysymyksistä. Pohjoismaissa väestön ikääntyminen heijastuu kestävyysvajeeseen ja toisaalta nuorisotyöttömyys on kasvussa. Afrikassa väestönkasvu on nopeaa ja uusia työ- ja koulutuspaikkoja pitäisi lisätä ripeässä tahdissa mm. maastamuuton hillitsemiseksi. Vain yhdessä löydetään kestäviä ratkaisuja", ulkoministeri Soini painottaa.

Ministerikokouksen yhteydessä järjestetään illallinen Pohjoismaisten yritysjohtajien kanssa. Ulkoministeri Soinilla on lisäksi useita kahdenvälisiä tapaamisia.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi, puh.+358 50 5507 546 ja tarkastaja Olivia Packalén-Peltola, Afrikan sarven ja itäisen Afrikan yksikkö, puh. +358 295 351 502.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme