Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Strasbourgiin

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 221/2017
11.12.2017

Ulkoministeri Soini Strasbourgiin

Ulkoministeri Timo Soini vierailee Euroopan parlamentissa ja Euroopan neuvostossa Strasbourgissa 12.-13. joulukuuta.

Euroopan parlamentissa Soini tapaa parlamentin puhemies Antonio Tajanin sekä ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja David McAllisterin. Tapaamisten aiheita ovat Euroopan tulevaisuus, Iso-Britannian EU-ero sekä ajankohtaiset ulkopoliittiset kysymykset. Vierailun tavoitteena on lisäksi käynnistää Suomen tulevan EU-puheenjohtajuuskauden valmistelutyö Euroopan parlamentin suhteiden hoitamisen osalta. Ohjelmaan kuuluu myös tapaamisia suomalaisten europarlamentaarikkojen ja parlamentissa työskentelevien virkamiesten kanssa.

Euroopan neuvostossa ulkoministeri tapaa pääsihteeri Thorbjørn Jaglandin sekä ihmisoikeusvaltuutettu Nils Muižnieksin ja muita järjestön korkea-arvoisia edustajia. Ministerillä on tapaaminen myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen presidentin Guido Raimondin kanssa. Tapaamisten aiheina ovat Euroopan neuvoston ajankohtainen tilanne ja ihmisoikeuksien haasteet järjestön alueella. Myös Suomen tuleva puheenjohtajakausi Euroopan neuvoston ministerikomiteassa (21.11.2018-toukokuu 2019) ja Suomen tavoitteet puheenjohtajakaudelleen ovat esillä keskusteluissa.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 9234 581 ja Euroopan parlamentin vierailun osalta yksikönpäällikkö Jonna Laurmaa, puh. +358 295 250 032 ja Euroopan neuvoston vierailun osalta yksikönpäällikkö Nina Nordström, puh. +358 295 350 104.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme