Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Strasbourgiin

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 221/2017
11.12.2017

Ulkoministeri Soini Strasbourgiin

Ulkoministeri Timo Soini vierailee Euroopan parlamentissa ja Euroopan neuvostossa Strasbourgissa 12.-13. joulukuuta.

Euroopan parlamentissa Soini tapaa parlamentin puhemies Antonio Tajanin sekä ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja David McAllisterin. Tapaamisten aiheita ovat Euroopan tulevaisuus, Iso-Britannian EU-ero sekä ajankohtaiset ulkopoliittiset kysymykset. Vierailun tavoitteena on lisäksi käynnistää Suomen tulevan EU-puheenjohtajuuskauden valmistelutyö Euroopan parlamentin suhteiden hoitamisen osalta. Ohjelmaan kuuluu myös tapaamisia suomalaisten europarlamentaarikkojen ja parlamentissa työskentelevien virkamiesten kanssa.

Euroopan neuvostossa ulkoministeri tapaa pääsihteeri Thorbjørn Jaglandin sekä ihmisoikeusvaltuutettu Nils Muižnieksin ja muita järjestön korkea-arvoisia edustajia. Ministerillä on tapaaminen myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen presidentin Guido Raimondin kanssa. Tapaamisten aiheina ovat Euroopan neuvoston ajankohtainen tilanne ja ihmisoikeuksien haasteet järjestön alueella. Myös Suomen tuleva puheenjohtajakausi Euroopan neuvoston ministerikomiteassa (21.11.2018-toukokuu 2019) ja Suomen tavoitteet puheenjohtajakaudelleen ovat esillä keskusteluissa.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 9234 581 ja Euroopan parlamentin vierailun osalta yksikönpäällikkö Jonna Laurmaa, puh. +358 295 250 032 ja Euroopan neuvoston vierailun osalta yksikönpäällikkö Nina Nordström, puh. +358 295 350 104.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

MFA: Foreign Minister Soini to Foreign Affairs Council in Brussels19.1.2018 14:15Tiedote

The EU Foreign Affairs Council (FAC) will meet in Brussels on 22 January. Finland's representative at the meeting will be Minister for Foreign Affairs Timo Soini. The agenda of the year’s first FAC meeting covers the Middle East peace process, the situation in Libya, and the European Union’s relations with African, Caribbean and Pacific states in connection with the expiry of the present Cotonou Agreement in 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme