Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Ukrainaan

Jaa

Ulkoministeri Timo Soini vierailee Kiovassa 5.-6. maaliskuuta.

Ulkoministerin Timo Soini käy kahdenväliset keskustelut Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkinin kanssa. Ulkoministerit keskustelevat maiden välisistä suhteista ja Suomen lisääntyvästä tuesta Ukrainalle. Keskustelussa ovat myös Ukrainan ajankohtainen tilanne, Minskin sopimuksen toimeenpano sekä Ukrainan uudistukset ja EU-suhde. 

Suomi nostaa kehitysyhteistyön rahoitustaan Ukrainalle 15 miljoonaan euroon vuosina 2018-2021. Hankkeet keskitetään opetussektorille ja energiatehokkuuteen. Vierailun aikana allekirjoitetaan Suomen ja Ukrainan välinen opetusalan yhteistyösopimus.

Ulkoministeri Soini tapaa lisäksi Ukrainan parlamentin ulkoasiainkomitean puheenjohtaja Hanna Hopkon, korruptiovastaisen viraston varajohtaja Gizo Uglavan sekä EU:n, Euroopan neuvoston ja Maailmanpankin tehtävissä toimivia suomalaisasiantuntijoita. Suomen ja Ukrainan välisten diplomaattisuhteiden solmimisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581 ja Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksiköstä lähetystöneuvos Päivi Nevala, puh. +358 295 350 085

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme