Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini ulkoasiainneuvostoon Brysseliin

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 216/2017
8.12.2017

Ulkoministeri Soini ulkoasiainneuvostoon Brysseliin

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Brysselissä 11. joulukuuta. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini. Kokouksen aiheita ovat Irak, Lähi-itä ja Sahelin alue. Lisäksi ulko- ja kehitysministerit käsittelevät yhteisistunnossaan Norsunluurannikolla järjestetyn Afrikan Unionin ja EU:n huippukokouksen seurantaa.

Ulkoministerit käyvät keskustelun Irakista ja Lähi-idän ajankohtaisesta tilanteesta. EU:n pyrkimyksenä on välttää jännitteiden kasvaminen alueella entisestään. Lisäksi Irakin osalta keskustellaan myös ensi vuoden alkupuolella hyväksyttävästä EU:n Irak-strategiasta ja unionin tuesta Irakin vakaudelle ja turvallisuudelle. Suomi painottaa erityisesti muuttoliikkeen mukaan lukien sujuvien palautusten huomioimisen tärkeyttä EU:n ja Irakin välisessä yhteistyössä.

Yhteisistunnossa Sahelin alueen G5-maiden (Burkina Faso, Tšad, Mali, Mauritania, Niger) ulkoministereiden kanssa ulkoasiainneuvosto käsittelee alueen tilannetta ja EU:n tukea G5-maiden turvallisuusaloitteelle.

Kehitysministereiden kanssa ulkoministerit keskustelevat puolestaan vastikään järjestetyn, Afrikan unionin ja EU:n yhteisen huippukokouksen tuloksista ja jatkotoimista. Huippukokoukseen osallistui myös Suomen nuorisodelegaatti, mikä sai myönteistä huomiota.

Ulkoasiainneuvostossa hyväksytään päätelmät Thaimaan ja Kongon demokraattisen tasavallan tilanteesta sekä EU:n tasa-arvotoimintaohjelmasta. Lisäksi on määrä hyväksyä päätös pysyvän rakenteellisen yhteistyön (PRY) käynnistämisestä ja siihen osallistuvien jäsenvaltioiden luettelon vahvistamisesta.

Korkea edustaja Federica Mogherini on kutsunut lisäksi Israelin pää-/ulkoministerin Benjamin Netanjahun epäviralliseen aamiaistapaamiseen ulkoministereiden kanssa.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 295 351 960 ja Eurooppa-kirjeenvaihtaja Sari Rautio, puh. +358 295 351 534.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Much demand for the Foreign Ministry's consular services – Finns are frequent travellers17.1.2019 08:00Tiedote

Finns are travelling to all corners of the world. In 2018, over 241,000 Finns registered at matkustustilmoitus.fi, which means that they submitted their travel plans and contact details to the Ministry for Foreign Affairs. Those who had submitted their travel details received information and instructions from the Foreign Ministry in 92 crisis situations, most of which were related to natural disasters.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme