Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini ulkoasiainneuvostoon Brysseliin

Jaa

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Brysselissä 28. toukokuuta. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini. Kokouksen aiheita ovat Iran, Venezuela, Kongon demokraattinen tasavalta, Post-Cotonou-sopimus ja Gazan tilanne.

Kokouksessa ulkoministerit jatkavat keskustelua Iranin ajankohtaisesta tilanteesta. Erityisesti keskustellaan Yhdysvaltain vetäytymisestä Iranin ydinohjelmasopimuksesta (JCPOA). Ydinohjelmasopimuksella on keskeinen merkitys joukkotuhoaseiden leviämisen estämiselle, ja se on sitä kautta myötävaikuttanut Lähi-idän alueelliseen turvallisuuteen. Suomen kanta on, että EU:n on jatkettava vahvaa tukeaan sopimukselle.

Keskusteluissaan Venezuelasta ja Kongon demokraattisesta tasavallasta ulkoministerit käsittelevät maiden ajankohtaista tilannetta.

Ulkoministerit keskustelevat myös EU:n ja Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren maiden (AKT) välisten suhteiden perustavanlaatuiseen uudistamiseen tähtäävästä sopimuksesta eli niin sanotusta Post-Cotonou-sopimuksesta.

Lounaskeskustelun aiheina ovat Gazan viimeaikaiset tapahtumat ja Yhdysvaltain päätös siirtää suurlähetystönsä Israelissa Jerusalemiin.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi, puh. +358 295 351 946 ja Eurooppa-kirjeenvaihtaja Matti Nissinen, puh. +358 295 351 780

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme