Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini vienninedistämismatkalle Argentiinaan ja Uruguayhin

Jaa

Ulkoministeri Timo Soini matkustaa 22.–27. maaliskuuta Uruguayihin ja Argentiinaan.

Ulkoministeri Timo Soini tapaa Montevideossa ulkoministeri Rodolfo Nin Novoan ja Buenos Airesissa ulkoministeri Jorge Faurien.

Argentiina ja Uruguay tarjoavat suomalaisille yrityksille laajat ja houkuttelevat vientinäkymät. Ministerien välisissä keskusteluissa korostuu erityisesti taloudellisen yhteistyön vahvistaminen, EU:n ja Mercosurin talousalueiden väliset neuvottelut sekä ajankohtaiset poliittiset kysymykset. 

Argentiinassa keskustellaan myös maan G20-puheenjohtajuuteen liittyen globaalitalouden ja opetusyhteistyön näkymistä.

Lisäksi ministeri Soini puhuu Argentiinan ulkopoliittisessa instituutissa (CARI) kansainvälisen sääntöpohjaisen järjestelmän merkityksestä nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa. Soini avaa myös biotaloutta käsittelevän seminaarin, jossa esitellään suomalaista biotalous-osaamista.

Vierailuohjelmassa on mukana eri alojen ministeritapaamisia sekä tutustuminen suomalaisten metsäteollisuuden alan yritysten toimintaan.

Ministerin mukana on Suomen Luonnonvarakeskus Luke sekä yrityksiä biotalouden, energian, connectivity-sektorin ja meteorologian aloilta.  Yritysvaltuuskuntaan kuuluu Nokian, Wärtsilän, Vaisalan, Pöyryn, Arbonautin ja Ponssen edustajat.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi, puh. +358 50 550 7546.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme