Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini vierailee Englantilaisessa koulussa 100-vuotiaan ulkoministeriön kunniaksi

Jaa

Ulkoministeriön perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi ulkoministeri Timo Soinin koulukiertue huipentuu tältä keväältä maanantaina 21. toukokuuta Englantilaisessa koulussa Helsingin Pitäjänmäessä järjestettävään tilaisuuteen.

Englantilaisessa koulussa (The English School) järjestettävässä vierailussa Timo Soini haluaa nostaa esiin erityisesti nuorten roolia ulko- ja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä.

”Kansainvälisen vakauden, turvallisuuden ja rauhan edistäminen ovat olleet keskeinen osa ulkoministeriön tehtäväkenttää. Nuoret ovat tässä työssä tärkeitä toimijoita ja heidät tulee saada alusta asti mukaan esimerkiksi rauhanprosesseihin”, Soini sanoo.

Ulkoministeri Soini on kiertänyt kouluja viime vuoden marraskuusta alkaen niin pääkaupunkiseudulla kuin maakunnissakin. Koulukiertueen tavoitteena on ollut tavata nuoria ja keskustella nuorten osallistumisesta ja yhteiskunnallisista vaikutusmahdollisuuksista. Viime vuonna käynnistyneen kiertueen kantava teema on ollut ulko- ja turvallisuuspolitiikan merkitys väkivaltaista radikalisoitumista ennalta ehkäisevässä työssä. 

Ulkoministeriön 100-vuotisjuhlavuoden kaksi peruslähtökohtaa ovat ulkoministeriön toiminnan esittely kansalaisille ja sisäisen yhteishengen kohottaminen. Ministerin kouluvierailuiden ohella ulkoministeriön asiantuntijat käyvät kaikissa Suomen maakunnissa esittelemässä ministeriön toimintaa kaikille avoimissa yleisötilaisuuksissa, sekä lukioissa tai korkeakouluissa.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Much demand for the Foreign Ministry's consular services – Finns are frequent travellers17.1.2019 08:00Tiedote

Finns are travelling to all corners of the world. In 2018, over 241,000 Finns registered at matkustustilmoitus.fi, which means that they submitted their travel plans and contact details to the Ministry for Foreign Affairs. Those who had submitted their travel details received information and instructions from the Foreign Ministry in 92 crisis situations, most of which were related to natural disasters.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme