Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Washingtoniin

Jaa

Ulkoministeri Timo Soini tapaa torstaina 15.marraskuuta Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeon Washingtonissa.

Ulkoministerit keskustelevat mm. transatlanttisesta yhteistyöstä, Euroopan turvallisuudesta, hybridiuhkiin vastaamisesta ja muista ajankohtaisista kysymyksistä.

Ulkoministeri Timo Soini tapaa lisäksi kongressin jäseniä ja keskustelee ajatushautomoiden edustajien kanssa. Keskusteluissa nousevat esiin välivaalien vaikutus Yhdysvaltojen politiikkaan, Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen väliset suhteet sekä sääntömääräisen järjestelmän tulevaisuus.

Suomen ja Yhdysvaltojen väliset suhteet ovat erinomaiset ja laajat. Hallituksen prioriteetteihin kuuluu suhteiden tiivistäminen edelleen.

Lisätietoja: ulkoministerin kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi, puh +358295 351 946 ja ulkoministeriön Pohjois-Amerikan yksikön päällikkö Soili Kangaskorpi, puh. +358 50 383 0467.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Pekka Haavisto ulkoasiainneuvostoon Luxemburgiin14.6.2019 13:45:38 EESTTiedote

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Luxemburgissa 17. kesäkuuta. Suomea kokouksessa edustaa ensimmäistä kertaa ulkoministeri Pekka Haavisto. Ulkoasiainneuvostossa käsitellään EU:n globaalistrategiaa, EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan (YUTP) tehokkuutta sekä Sudanin tilannetta. Ulkoasianneuvoston yhteydessä pidetään myös epävirallinen lounastilaisuus Jordanian ulkoministerin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme