Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soinin koulukiertue jatkuu Varsinais-Suomessa

Jaa

Ulkoministeri Timo Soinin koulukiertue rantautuu toukokuussa Turkuun ja Saloon.

Ulkoministeri Timo Soini vierailee maanantaina 14. toukokuuta Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa sekä Salon lukiossa. Kouluvierailujen tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta ja ymmärrystä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan merkityksestä väkivaltaista radikalisoitumista ehkäisevässä työssä. Rauhanvälitys, aktiivinen ihmisoikeuspolitiikka, nuorten ja naisten voimaannuttaminen, köyhyyden vähentäminen sekä kriisinhallinta ovat kokonaisuuksia, joissa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa hyödynnetään radikalisaation ehkäisemiseen ja torjumiseen.

"Erityisesti nuorille on konfliktialueilla ja kriisimaissa luotava näköaloja. Kun kaikki tuntevat olevansa osa yhteiskuntaa, radikalisoitumisen riski vähenee. Siksi näistä asioista on tärkeää myös keskustella nuorten kanssa. Haluan kannustaa nuoria vaikuttamaan. On mielenkiintoista kuulla heidän ajatuksiaan ja kysymyksiään aiheesta”, Soini sanoo.

Koulukiertue alkoi viime vuonna pääkaupunkiseudulta. Tänä vuonna kiertue laajenee maakuntiin, ja kuluvan kevään aikana kouluvierailuja on toteutettu Nurmeksessa, Siilinjärvellä, Rovaniemellä ja Kemijärvellä.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesminister Soini till utrikesrådet i Bryssel15.2.2019 13:46:02Tiedote

Europeiska unionens råd för utrikes frågor sammanträder i Bryssel den 19 februari. Utrikesminister Timo Soini företräder Finland vid mötet. Mötet behandlar Ukraina, Syrien och Afrikas horn. Under ministrarnas lunchmöte diskuteras läget i Venezuela. Minister Soini ska också delta i ett frukostmöte om EU:s och Ukrainas relation, som Danmark och Ukraina står värdar för. Även Ukrainas utrikesminister Pavlo Klimkin deltar.

MFA: Foreign Minister Soini to Foreign Affairs Council in Brussels15.2.2019 13:45:31Tiedote

The EU Foreign Affairs Council (FAC) will meet in Brussels on 19 February. Finland's representative at the meeting will be Minister for Foreign Affairs Timo Soini. The topics on the meeting agenda include Ukraine, Syria and the Horn of Africa. At lunch, foreign ministers will discuss the situation in Venezuela. Minister Soini will also attend an EU-Ukraine breakfast meeting, hosted by Denmark and Ukraine. Minister of Foreign Affairs of Ukraine Pavlo Klimkin will be present, too.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme