Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Timo Soini ja korkea edustaja Federica Mogherini avaavat EU:n arktisen tapahtuman Oulussa

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 112/2017
14.6.2017

Ulkoministeri Timo Soini ja korkea edustaja Federica Mogherini avaavat EU:n arktisen tapahtuman Oulussa

Ulkoministeri Timo Soini, EU:n ulkopoliittinen korkea edustaja Federica Mogherini ja EU:n arktisesta politiikasta vastuussa oleva komissaari Karmenu Vella isännöivät Oulussa 15.–16.6.2017 EU:n ensimmäisen arktisen tapahtuman. Kestävän kehityksen arktinen – luovia ratkaisuja etsimässä -tapahtumalla vauhditetaan keskustelua EU:n arktisesta politiikasta osana kansainvälisiä suhteita ja EU:n arktisten alueiden kehittämistä.

Tapahtumaan on kutsuttu EU-maiden ohella kaikki arktisen alueen maat. Tapahtuman toisena päivänä kokoontuu Euroopan arktisten alueiden investointeihin keskittyvä EU:n arktinen sidosryhmäfoorumi.

Tapahtumassa etsitään keskustelun kautta innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja talouden ja infrastruktuurin kehittämiseen arktisen ympäristön huomioivalla tavalla ja alkuperäiskansojen, alueen väestön ja kansainvälisen yhteisön näkökulmista. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden myös keväällä 2016 julkaistun EU:n arktista politiikkaa linjaavan tiedonannon konkretisoimiseen. EU:n arktisen politiikan prioriteetteja ovat ilmastonmuutos ja arktisen ympäristön turvaaminen, kestävä kehitys arktisilla alueilla sekä kansainvälinen yhteistyö.

Arktisen ja muun maailman vuorovaikutuksessa ilmastonmuutos on keskeinen haaste. Tämä korostuu paitsi EU:n arktisessa politiikassa, myös Suomen puheenjohtajakaudella 2017–19 Arktisessa neuvostossa. Suomi kiinnittää tapahtumassa erityistä huomiota Euroopan arktisten alueiden kehittämiseen hyödyntäen muun muassa EU:n rahoitusinstrumentteja.

Ulkoministeri Soinilla on lisäksi kahdenvälisiä tapaamisia muiden muassa Kanadan ulkoministeri Chrystia Freelandin ja korkea edustaja Mogherinin kanssa.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi, puh: +358 50 550 7546 ja erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh: +358 46 923 4581.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme