Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeriö mukana opetus- ja kasvatusalan tapahtumassa Educassa

Jaa

Opetusalan Educa-messut pidetään Helsingin messukeskuksessa perjantaina ja lauantaina 26.–27. tammikuuta. Ulkoministeriön osastolla 6n50 Eurooppatiedotus ja kehitysviestintä tarjoavat ajankohtaista tietoa ja keskusteluja EU:sta, Suomen kehitysyhteistyöstä sekä arktisista kysymyksistä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen on haastateltavana ulkoministeriön osastolla lauantaina klo 14–14.20. Keskustelun teemoja ovat muun muassa ajankohtaiset EU-asiat, YK:n kestävän kehityksen tavoitteet sekä ilmastonmuutos kehitysmaissa ja arktisella alueella.

Eurooppatiedotuksen messuohjelmassa on mukana mielenkiintoisia vieraita molempina päivinä. Perjantaina  kello 14.15 seikkailujuoksija Jukka Viljanen kertoo Luokkahuone-lavalla valmistautumisestaan Grönlannin halki juoksemiseen keväällä 2019, samaan aikaan kun Suomen puheenjohtajakausi Arktisessa neuvostossa huipentuu.

Osastolla vierailee lisäksi joukko EU-asiantuntijoita keskustelemassa ajankohtaisista asioista kuten brexitistä ja Suomen EU-politiikasta. Koko ohjelma löytyy Eurooppatiedotuksen verkkosivuilta https://eurooppatiedotus.fi/.

Ulkoministeriöllä on messuilla runsaasti erilaista aineistoa opetuksen tueksi. Eurooppatiedotuksen  uudet Euroopan kartta 2018 ja Euroopan unionin jäsenmaat -kirjanmerkki 2018 ovat tarjolla messuilla. Kehitysviestintä tarjoaa opettajille tietoa maailman kehityksestä ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Esitteillä on myös Maailma 2030 -verkkosivuston uusi sisältö "Ilmastonmuutos ja kehitys" ja 100 tulosta Suomen kehitysyhteistyöstä. Eurooppatiedotuksen ja kehitysviestinnän julkaisuja voi myös  tilata verkkosivuiltamme https://julkaisut.um.fi/.

Lisätietoja:  tiedotusavustaja Tiina Saukkola, Eurooppa- ja lähialueviestinnän yksikkö, puh. 040 739 2863 ja tiedottaja Hanna Päivärinta, kehitysviestinnän yksikkö, puh. 040 510 7511.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme