Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeriöltä tutkintapyyntö tietovuodoista

Jaa

Ulkoministeriö on tehnyt tänään 17. joulukuuta tutkintapyynnön poliisille sisäisten asiakirjojen päätymisestä julkisuuteen.

Tutkintapyynnössä ulkoministeriö pyytää poliisia selvittämään onko tapahtunut rikosta, kun ulkoministeriön salassa pidettäviä tietoja (TL4, JulkL §24.1) on luovutettu tiedotusvälineille.

Ulkoasiainhallinto ottaa tietoturvallisuuden vakavasti. Tässä tapauksessa kyse ei ole tietomurrosta. Asiakirjojen vuotamisesta on tekeillä myös tietosuojaselvitys.

Myös hallitus on tuominnut tietovuodot ulkoministeriöstä ja muista viranomaislähteistä ja edellyttänyt, että asiat tutkitaan huolellisesti.

Lisätietoja: tietohallintojohtaja Ari Uusikartano, puh. 0295 350 526.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme