Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeriön Salam-rauhanhanke edistää nuorten mediaosaamista ja verkostoitumista

Jaa
Ulkoministeriön rauhaa ja sovintoa edistävä Salam-projekti toi yhteen yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria Irakissa ja Afganistanissa. Syksyn aikana nuorille järjestettiin työpajoja, joissa keskusteltiin rauhanrakentamisesta ja viestinnän keinoista sovintoa edistävässä työssä. Irakilaisille työpaja järjestettiin Erbilissä, Afganistanissa nuoret kokoontuivat Kabuliin.

Suurin osa, noin 60 % Irakin ja Afganistanin väestöstä on alle 25-vuotiaita. Afganistanin työpajaa vetänyt Shakiba Adil painottaakin aktiivisten nuorten merkitystä yhteiskunnan toimintakyvylle ja kehitykselle. Adilin mukaan projektiin osallistuneilla nuorilla on paljon annettavaa maan tulevaisuudelle.

”Afganistanin nuorilla ei ole välttämättä valtaa tehdä suuria poliittisia päätöksiä sodasta ja rauhasta, mutta heillä on sitäkin enemmän halua ja potentiaalia edistää oman arjen ja yhteisön positiivista kehitystä. Maan tulevaisuus on tällaisten motivoituneiden nuorten varassa”, Adil sanoo.

Irakissa kolmen päivän työpajaan osallistui 11 nuorta miestä ja naista, Afganistanissa 8. Osallistujat eli rauhanlähettiläät valittiin nettihakemusten perusteella. Erityisesti Irakissa projekti herätti suurta kiinnostusta: hakemuksia saatiin huimat 1 100. Tämä kertoo työn tarpeellisuudesta ja tavoitteiden tärkeydestä nuorten mielissä.

Salam-ohjelmassa rohkaistaan nuoria ja annetaan heille työkaluja ja taitoja esimerkiksi mediavaikuttamiseen ja rauhanvälittämiseen. Projektin myötä nuorille tarjoutuu samalla tilaisuus tutustua ja verkostoitua niin irakilaisten, afganistanilaisten kuin suomalaistenkin toimijoiden kanssa.

”Työpajoissa toisilleen tuntemattomat, eri puolilta maata tulleet ja monenlaisista elämäntilanteista, etnisistä ja uskonnollisista taustoista lähtöisin olevat nuoret tunnistivat samoja, kaikille nuorille läheisiä ja yhteisiä kipukohtia kuten työttömyys, näköalattomuus ja nettikiusaaminen”, Irakin projektia koordinoiva tuottaja Mustafa Abdulameer kuvailee.

Työpajoissa nuoret pääsivät kuvaamaan videomateriaalia heille tärkeistä teemoista. Nuoret nostivat esiin ongelmia, mutta myös ratkaisuja. Videoita ja projektin etenemistä voi seurata Facebookissa Salam for Peace –sivuilla. Hanketta toteuttaa ulkoministeriölle suunnittelutoimisto Måndag yhteistyössä irakilaisten ja afganistanilaisten nuorisojärjestöjen kanssa.

Lisätietoja: Rim Mezian, viestintäsuunnittelija, ajankohtaisviestinnän yksikkö, puh. +358 295 351 905

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Utrikesministeriets enkätundersökning: ryssarna förhåller sig negativare till Finland, ungdomarna har positivare inställningar13.10.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Enligt den av Finlands ambassad i Moskva beställda enkätundersökningen förhåller sig en dryg tredjedel av de ryssar som svarade på enkäten positivt till Finland. För ett år sedan uppgav ungefär hälften att de är positiva till Finland. Enligt enkätundersökningen har Finlands rykte försämrats främst av att ryska medier har gett en felaktig och negativ bild av Finlands Natomedlemskap. Ungdomarnas inställningar till Finland är positivare.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye