Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeriön virallinen nimi muuttuu

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 171/2017
5.10.2017

Ulkoministeriön virallinen nimi muuttuu

Ulkoasiainministeriön virallinen nimi muuttuu ulkoministeriöksi. Hallitus esittää, että laki nimenmuutoksesta tulee voimaan 1. tammikuuta 2018. Ulkoministeriön nimet ruotsiksi (utrikesministeriet) ja englanniksi (Ministry for Foreign Affairs) säilyvät ennallaan.

Nimi ulkoministeriö on ollut ministeriön viestinnän ja tiedotusvälineiden käytössä jo vuosia. Nimenmuutos tunnustaa kielenkäytössä tapahtuneen muutoksen. Muutoksen taustalla on myös pyrkimys yhtenäistää ministeriöiden nimiä. Sisäministeriön nimi päivitettiin vuonna 2013.

Ulkoministeriön nimi painetaan ministeriön asiointikaavakkeisiin ja muihin materiaaleihin. Ulkoministeriön uusi visuaalinen ilme ja logo julkaistaan alkuvuodesta 2018.

Suomen senaattiin annettiin kesäkuussa 1918 asetus ulkoasiaintoimikunnan perustamisesta. Kyseinen päivä on virallinen Suomen ulkoasiainhallinnon syntymäpäivä. Kun senaatti muutettiin valtioneuvostoksi marraskuussa 1918, ulkoasiaintoimikunnan nimi muutettiin annetun asetuksen mukana ulkoasiainministeriöksi.

Lisätietoja: apulaisosastopäällikkö Johanna Kotkajärvi, puh. +358 295 351 351 ja lakimies Eeva Winter, puh. +358 295 350 739.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi. 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme